REKLAMI GEÇ

Arslan: İktidar asgari ücret sözünü tutmalı

Arslan: İktidar asgari ücret sözünü tutmalı

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, siyasi iktidarın seçim döneminde asgari ücretle ilgili verdiği sözü yerine getirmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2015 Pazartesi, 14:28

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin 1 Kasım’da oyları asgari ücreti yeniden tartışmak için değil, yeniden tek başına iktidara geldiklerinde bin 300 lira yapmak vaadiyle aldığını, şimdi milletin bu sözün tutulmasını beklediğini belirtti.

Hükümetin ekonomide çözüm bekleyen asıl yapısal adımları hızla atmamak için asgari ücreti bir oyalama malzemesi olarak gündemde tuttuğunu öne süren Arslan, “Bugün gelinen noktada hala bin 300 Lira asgari ücreti nasıl vereceklerini kara kara düşünenler, aldıkları verginin işçiye ve işverene getirdiği yüke tekrar baksınlar, çözümü ve kaynağı görecekler. Devlet asgari ücretteki vergiyi almasa ne kaybeder? İşverene yük getirmeden uygulanacak asgari ücret piyasayı hareketlendirecek, devlet de dolaylı yönden gelir elde edecektir. Böylece devlet, hem piyasayı hem de işçiyi ve işvereni rahatlatacaktır” ifadesini kullandı.

Seçim vaadi olan bin 300 liranın faturasını işverenin sırtına yüklemeye kalkanların CHP’nin sözlerini örnek aldıklarında doğru yolu bulacaklarını kaydeden Arslan, şunları kaydetti:

“Devlet, özel sektör üzerine daha fazla yük getirerek değil, bu yükleri hafifleterek, asgari ücret üzerindeki vergiyi almayarak maliyetleri aşağıya çekmeli, üretimin ve yatırımın önünü açmalıdır. Öyle anlaşılıyor ki, yaşananlar, siyasi iktidar bin 300 lira asgari ücret vaadinin altından kalkamadığının, hazırlıksız yakalandıklarının göstergesidir.

Seçimlerden önce binalara astığınız afişler sizin namus sözünüzse onu tutun. Kalkınma ve Maliye Bakanı başka tarih, Ali Babacan başka baharı bin 300 lira diye hedef gösteriyor. Çalışma Bakanı seçimden önce ‘kesin yapacağız’ diye efelenirken, şimdi kurumları ve kuralları hatırlıyor. İşçi örgütleri tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde asgari ücretin ayrı ayrı düzenlenmesini istiyor, Kalkınma Bakanı yan çiziyor. Bunlar bir kenara bırakılıp asgari ücret sözü yerine getirilmelidir.”

is-adamlari-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı