REKLAMI GEÇ

Arslan: Lozan bağımsızlık anlaşmasıdır

Arslan: Lozan bağımsızlık anlaşmasıdır

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Lozan Anlaşması’nın Türkiye’nin egemenlik ve bağımsızlık senedi olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2016 Pazar, 11:51

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Lozan Antlaşması’nın 93. yıldönümünde yaptığı açıklamada, yaşadığımız günlerde Lozan’ın en önemli simgesinin Meclis iradesine olan saygı ve Meclis’in bağlayıcı, etkili karar alma süreci olduğunu savundu.

Arslan, “Bugün OHAL kararı vererek Meclis’i işlevsizleştirme adımı atanlar, 1920’lerde en zor şartlarda diplomaside Lozan, cephelerde savaş mücadelesi veren Gazi Meclis’i sürekli açık tutan ve müzakereyi Meclis’te egemen kılan iradeyi hatırlamalıdır” dedi.

Lozan’ın Türkiye’nin egemenlik ve bağımsızlık senedi olduğunu ifade eden Arslan, “Cumhuriyet’in temelini kurduğu gibi, her koşul altında Meclisimizin çalıştığı ve iradesinin sürekli dinlendiği bir tarihi belge olarak ayaktadır. Bugün, OHAL adı altında Meclis iradesini arka plana atanlar, muhalefetin PKK ve IŞİD terörü ile Fethullah Gülen Cemaati hakkında yıllara yayılmış uyarılarını dinlememekte ısrar edenler, Kurtuluş Savaşı şartlarında aralıksız çalışan ve Lozan’a gidecek heyetin her adımını takip eden, gerçek bir beraberlik ve müzakere ortamı olan Meclisimizin değerini hatırlamalıdır” dedi.

Yorumlar

Mehmet Sulayıcı   -  Bağlantı 24 Temmuz 2016, 23:00

OHAL kararı az bile.
Bu halk ölümden döndü. İçimizdeki hainleri yok etmek için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. İdam getirilmeli ve bu teröristler derhal yok edilmelidir. Yoksa cezaevinden çıktıklarında yine yapacaklardır darbe girişimini.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı