REKLAMI GEÇ

Arslan’dan Kürdistan tepkisi

Arslan’dan Kürdistan tepkisi

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, AR-GE Kanun Tasarısı muhalefet şerhinde HDP heyetinin “Kürdistan” ifadesi kullanmasının asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ocak 2016 Perşembe, 18:48

Milletin meclisinde ya da Türkiye’nin hiçbir karış toprağında Kürdistan adı altında bir bölgenin telaffuz edilemeyeceğini belirten CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Gerek bu şerh, gerekse HDP’li vekillerin kürsüde terör örgütüyle arasına mesafe koymaması, Kürdistan sözünü tekrar etmeleri, açıkça PKK’yı terör örgütü saymamaları sorunun ve diyaloğun önünü tıkamaktadır” dedi.

Komisyona CHP adına 17 sayfalık kapsamlı bir şerh sunduklarını ve tamamen tasarıyla ilgili görüş açıkladıklarını kaydeden CHP Milletvekili Kazım Arslan, “Bir yandan barış isteniyor ama bir yandan da PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili herhangi bir ifade kullanılmıyor. Bir yandan barış isteniyor, bir taraftan hendekler kazılıyor, orada sivillerin ölümüne sebebiyet veriliyor, devletin oraya hakimiyetini kurmasına engel olunan bir yapıya doğru gidiliyor. Bir yandan siyasi iktidar terörle mücadele edeceğim derken sivillerin ölümüne sebebiyet veren bir uygulama içinde bulunuluyor. Türkiye’yi barış ortamına getirmek istiyorsak, her kesimin burada samimi ve dürüst olarak düşüncelerini ifade etmesi, ona göre tavır belirlemesi ve ifadelerini kullanması gerekir çünkü bir bakıyorum, arkadaşların bir kısmı Kürdistan’dan bahsediyor. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu Mecliste Kürdistan’dan bahsedilemez” dedi.

Bu tür konuşmaların Meclis’te gerginliği artırdığını dile getiren Arslan, “Bırakın barışı, bırakın huzuru, bırakın beraberliği gerçekten her gün birbirimize yan bakar, birbirimizi bırakın barış ortamına sürüklemeyi kavgaya götüren, zaman zaman sert tartışmalara götüren bir noktaya götürdüğüne de hepimiz şahit oluyoruz. Lütfen Meclisimizi bu atmosferden kurtaralım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı