REKLAMI GEÇ

Arslan: Varlık barışı değil, varlık bağışı geliyor

Arslan: Varlık barışı değil, varlık bağışı geliyor

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “varlık barışı” adı altında getirilen düzenlemeyi “Bu tasarı varlık barışı olarak değil, varlık bağışı olarak tarihe geçecek” sözleriyle eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2016 Pazartesi, 12:09

CHP Milletvekili Kazım Arslan, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi adı altında getirilen düzenlemeyle ilgili yaptığı açıklamada, varlık barışının Türkiye tarihindeki en büyük yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama trafiğine dönüşeceğini iddia etti.

Düzenlemenin rüşveti, kara parayı, ihale vurgunlarını aklama yasası olarak tarihe geçeceğini öne süren Arslan, “Hukuk dışı yollardan yurtdışında para depolayanlar, parasını dışarıya kaçıranlar, bu yasayla daha fazla zenginliğe kavuşacak, devletin varlıklıya bağışı gerçekleşecek. Bu tasarı ‘varlık barışı olarak değil, varlık bağışı’ olarak tarihe geçecek” ifadesini kullandı.

“BALON EKONOMİ YARATILACAK”
Bir torba yasanın daha meclisin gündemini meşgul edeceğini söyleyen Arslan, “AKP kadroları yine bir bir uyduruk gerekçeyle varlık barışı adı altında milyarlarca liralık yolsuzluk ve rüşvet parasını, kaynağı belirsiz malvarlığını, 17/25 Aralık yolsuzluk tapelerine girmiş banknotları ülkeye sokmanın telaşına giriyor. Bu öylesine büyük bir hukuksuzluk ki, ister Türk vatandaşı, isterse yabancı olsun bankacılık sistemine giren paraların nereden ve kimden geldiği soruşturulmayacak. Üretimden vazgeçilen Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet zinciriyle hukuksuzca elde edilmiş milyarlarca doların bu yolla ülkeye girmesi sağlanacaktır. Böylece bu paralar ile balon bir ekonomi yaratılacak” dedi.

“VARLIK BAĞIŞI OLARAK HATIRLANACAK”
Bu yasa tasarısı Panama skandalıyla birlikte ortaya atılan isimleri temize çıkaracağını iddia eden Arslan, “Rüşvet verenin, ihaleyle zengin olanın, iş takibine koşanın, terörü parayla besleyenin, milletin anasına küfredenin Panama belgelerinde, 17/25 Aralık iddianamesiyle meşhur olanların derdine çare olacaktır. Çıkacak bu yasa bir varlık barışı değil, zenginliğe zenginlik katmanın, yeni yolsuzluk ve rüşvet çarklarına karış açmanın adımıdır, kısacası bu tasarı varlık bağışı olarak hatırlanacaktır” diye konuştu.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 4 Temmuz 2016, 13:36

Bunu böyle değil. Vatandaşa etkisini tek tek ev ev kafe kafe muhtar muhtar geze geze anlatacaksınız. Ayaklarına gideceksiniz. Okumayan bir nesil var. Kafanızı kumdan çıkarın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı