REKLAMI GEÇ

Arslan’dan CHP’ye ‘dinsiz parti’ diyen Halaçoğlu’na tepki

Arslan’dan CHP’ye ‘dinsiz parti’ diyen Halaçoğlu’na tepki

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun “Deniz Baykal’ı seçseydik bize dinsiz bir partinin adayını seçtiniz diyeceklerdi” açıklamasına tepki gösteren CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Gaipten bir haber mi geldi?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2015 Çarşamba, 13:13

Arslan, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun CHP ile ilgili yaptığı açıklamayı “talihsiz” olarak nitelendirdi ve ifadeyi nefretle kınadığını belirtti. Arslan, “Çok çirkin bir açıklama olarak görüyor ve kendisine yakıştıramıyorum. Başkanvekili konumundaki bir vekilin bu çirkin suçlamasını duyunca inanamadım. Böyle bir açıklamaya niçin gerek duyduğunu da anlamış değilim. Gaipten bir haber mi geldi ki bu açıklamayı yapma ihtiyacını duyuyor” dedi.

Anayasada belirtilen inanç ve ifade özgürlüğünün en önemli savunucusunun CHP olduğunu vurgulayan Arslan, “Türkiye’nin kurucu ve birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partimize, tarihi ve toplumsal gerçekleri görmezden gelinerek dinsizlik üzerinden bir iftirada bulunma cüretini göstermiş olmasını kınıyorum” diyerek, şunları kaydetti:

“Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu ve inançlı üyeleri olarak; Türkiye’nin nasıl şartlarda kurulduğunu ve kurtarıldığını, yeni ve genç bir devletin dualarla savaş meydanlarında ve Meclis’te güzel bir şekilde gerçekleştiğini çok iyi biliyoruz.

Yine biz, halkçı iradenin Orta Doğu coğrafyasında laik Cumhuriyeti nasıl özenle kurduğunu ve Laik Cumhuriyetin yıllardan beri ne şartlarda yaşatıldığını tarihimizden çok iyi anlıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi tarihinde, dini siyasete alet etmeden halkımızın inançlarına ve ibadetlerine karışmadan siyaseti yürüten bir anlayış egemendir.

AKP’nin anlayışı ve bakışı ile kullanılan ve onun arkasına saklanılarak yapılan bu talihsiz açıklamadan dolayı Yusuf Halaçoğlu’ndan hem Cumhuriyet Halk Partisi’nden, hem de Cumhuriyet Halk Partililerden özür dilemesini bekliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı