REKLAMI GEÇ

“Ata’nın atına sünnet iddiası

“Ata’nın atına sünnet iddiası

CHP İl Başkanı Ali Kavak Denizli Belediyesi önünde bulunan Atatürk heykelindeki atın cinsel organının tahrip edildiğini ileri sürdü, Başkan Zeybekci “saçmalık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Mart 2008 Cuma, 01:00

Denizli kent merkezinde bulunan Atatürk heykelindeki atın cinsel organının sünnet edilip edilmediğini tartışıyor. İddia CHP İl Başkanı Ali Kavak tarafından ortaya atıldı. Konuyu Denizli’nin AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci yalandı.

AKP zihniyetinin ürünü olduğunu söyledi

CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak, bir basın toplantısı düzenleyerek, Denizli Belediye Binası önünde bulunan Atatürk heykelindeki atın cinsel organın kısaltıldığını duyurdu. Elinde heykelden çekilmiş fotoğraflarla medyanın karşısına geçen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Kavak, “Belediye önündeki Atatürk Anıtı’nda bir bölge bilinçli bir şekilde tahrip edilmiştir. Birileri özenle heykeli tahrip etmiş ve belli olmasın diye boyamış. Bu sanata ve sanatçıya yapılmış bir hakarettir.Başını türbanla örtmeye çalışan bir anlayışla, sanata saldıran ve saldırıya göz yumanlar hukuku çiğnemiştir” diye konuştu.

Gazetecileri de ‘ti’ye altı

Denizli’nin AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise iddiaları ilginç bir üslupla yalanladı. İddianın tamamen asılsız olduğunu “Araştırmadan acelece yapılmış bir iddia. Oysa ki biz 2004’te göreve geldiğimizde harap durumdaki bu heykeli restore ettik” sözleriyle dile getiren Zeybekci, “Gerçekten çok yazık! Sizlere Allah kolaylık versin. Yine böyle saçma sapan mevzuların peşinde koşan sizlere Allah kolaylık versin” diye konuştu. Zeybekci gazetecilere, bu haberi yayınlamaları isteğini de iletti.

Acar döneminde yaptırıldı

Belediye Başkanı Ahmet Acar döneminde (1981-1983) yaptırılan Atatürk heykelinde, atın sünnet edildiği söylenen cinsel organının eski görüntüleri ile yeni görüntülerini karşılaştıran gazeteciler de ikilemde. Bazıları tahribatın olduğu ve cinsel organının ustalıkla bir iki santim de olsa kısaltıldığı görüşünde, bir başka görüş ise iddianın gerçeği yansıtmadığına ilişkin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı