REKLAMI GEÇ

Başkanlar değil eşler kurultay delegesi

Başkanlar değil eşler kurultay delegesi

CHP İl Kongresi’nde, Denizli’yi kurultayda temsil edecek 14 delege de belirlendi. 14 kişilik listenin 4’ünü kadın delegeler oluştururken, bunlar arasında iki isim dikkati çekti. Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci eşi Hatice Demirci’ye, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu da eşi Fatma Tabu’ya yol açarak, kurultay delegesi seçilmesini sağladılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2015 Pazartesi, 11:08

CHP’nin dün yapılan il kongresinde yönetim değişirken, kurultay delegeleri de yeni dengelerden yola çıkılarak seçildi. Listede 4 ilçe başkanına yer verildi. Bunlar da Denizli siyasetinde ağırlığı olan ilçelerdi. Acıpayam İlçe Başkanı Baki Tatar, Çal İlçe Başkanı Ergün Ersoy, Çivril İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu ve Tavas İlçe Başkanı Erdoğan Şama, delege listesindeki ilçe temsilcileri oldu.

2 ESKİ VEKİL DELEGE
Listede, il başkanı Teoman Sancar’ın yanı sıra 2 eski milletvekili de bulunuyor. 23. dönem milletvekili Ali Rıza Ertemür ile 25. dönem milletvekili Gülizar Biçer Karaca, kurultayda Denizli’ye temsil edecek 14 delege arasında yer aldı.

3 BELEDİYE BAŞKANI DA SEÇİLDİ
Kurultay delegeleri listesinde hassasiyet gösterilen bir başka detay ise, üç belediye başkanına listede yer verilmesiydi. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, kurultayda Denizli’yi temsil edecekler.

MERKEZDE İLÇE BAŞKANLARI YERİNE EŞLERİ
Merkezdeki ilçelerden ise temsilci olarak başkanlar değil, eşleri listeye yazıldı. Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci’nin eşi Hatice Demirci, Pamukkale Belediye Başkanı Osman Tabu’nun eşi Fatma Tabu, il kongresinden kurultay delegesi olarak çıkan isimler.

DEMİRCİ: EŞLERİMİZ HAK ETTİ
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, eşinin delege seçilmesiyle ilgili sorumuza “Partimizde kadınların ayrıcalıklı bir yeri var. Bunu uygulamalarımızla da gösteriyoruz. Merkezefendi İlçe Yönetim Kurulu’nun yarısı, bir başka ifadeyle 8’i kadın. Kurultay delegeliği için kadın kotamız var. Bu nedenle kendi isimlerimiz yerine eşlerimizin isimleri yazıldı ve böylece 2 ilçe başkanına kurultay delegeliği yolu açıldı. Ayrıca parti çalışmalarımız nedeniyle eve gece geç saatlerde geldiğimizde eşlerimiz tarafından karşılanıyoruz. Onlar bizim için ayakta ve siyasette de yer almayı hak ediyorlar” yanıtını verdi.

TABU: EN AZ BİZİM KADAR ÇALIŞIYORLAR
CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu da “Eşlerimiz de bizimle birlikte siyasetin içinde. Partimizin üyesi ve en az bizim kadar çalışıyor, temsilci olmayı hak ediyorlar. Burada önemli olan Ankara’da Denizli CHP’nin sesini duyurabilmektir. Bunu da çok iyi ve başarıyla yerine getireceklerinden eminim. Başkan öyle uygun görmüş. Bence çok da güzel olmuş” açıklamasını yaptı.

Bu arada Merkefendi’den Adalet Dingil ve Sarayköy’den Rıfat Kapancıoğlu da 14 kişilik kurultay listesinde yer alan isimler arasında bulunuyor.

Yorumlar

arif   -  Bağlantı 28 Aralık 2015, 12:46

ilginç

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı