REKLAMI GEÇ

Basmacı: Gazetecilerin tutuklanması kara bir leke

Basmacı: Gazetecilerin tutuklanması kara bir leke

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmalarının basın tarihine kara bir leke olarak geçeceğini ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2015 Cuma, 13:28

CHP Milletvekili Melike Basmacı, yaptığı açıklamada, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmalarının Türkiye’yi dünyaya küçük düşürdüğünü, tutuklamanın  hem itibar hem basın özgürlüğü açısından ve demokrasisi adına birkaç kademe aşağı düşürdüğünü, sadece habercilik yapan gazetecilerin tutuklanarak cezalandırılmasının demokratik hukuk devleti anlayışına aykırı olduğunu, Türk medyasında çalışanlar tarafından korkuyla izlenen bu durumun, bir an önce sona erdirilmesini beklediklerini söyledi.

Görevini yaptığı için tutuklanan, bilgi ve düşüncesini kaleme alan, toplumu aydınlatmak için görevini yapan gazetecilerin tutuklanmasını hukuksuzluk olarak gördüklerini kaydeden Basmacı, “Demokrasinin çivisi çıktı. Gazeteler ve gazeteciler üzerinde askeri rejimlerde bile görülmemiş bir baskı uygulanıyor. Siyasi iktidarın işine gelmeyen haberleri yazan gazeteciler, hapse atılıyor ya da sindiriliyor. Bu anlayış ne demokrasi ne de hukuk devletine yakışan bir davranıştır. Dündar ve Gül’ün tutuklanması, basın tarihine kara bir leke olarak yazılacak, mesleğini yaptığı için tutuklanan gazeteciler olarak tarihe geçeceklerdir” dedi.

Basmacı, 64. Hükümetin “reform hükümeti” olarak kamuoyuna sunulduğunu, iktidara; basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü üzerindeki engelleri kaldırıp, gazetecileri tutuklanmadan mesleklerini yapabilir hale getirecek reformları acilen başlatmasını önerdiklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı