REKLAMI GEÇ

Başsorgun: İnsan acısı yaşamak istemiyoruz

Başsorgun: İnsan acısı yaşamak istemiyoruz

CHP İl Kadın kolu Başkanı Sündüs Başsorgun, savaşın kadınlar için acı olduğunu, bunun için de insan acısı yaşamak istemediklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2016 Perşembe, 13:55

CHP İl Kadın kolu Başkanı Sündüs Başsorgun, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 1 Eylül 1939’da Nazi Alman ordusunun Polonya’ya saldırarak 20. yüzyılın en kanlı savaşını başlattığını, bir daha savaşlar olmasın diye de 1 Eylül’ün “Dünya Barış Günü” ilan edildiğini anımsattı.

“Barış; huzurdur, paylaşmaktır, sevgidir. Barış, en büyük zenginliktir. Barış, insanların, ırklarına, dillerine, dinlerine, mezheplerine bakmaksızın, kardeşçe, bir arada yaşamalarının adıdır” diyen Başsorgun, şunları kaydetti:

“Savaş kadınlar için, acıdır, yakandır, kavurandır. Biz kadınlar, evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı, insan acısı, yaşamak istemiyoruz. Savaşlar, göçtür, yoksulluktur, şiddettir. Bizler evlerimizde, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Savaş çocuklarımız için, korkudur, çaresizliktir yok oluştur. Evlerinde oynayan, uyuyan çocukları, öldüren bombalar, hem çocuklarımızı hem biz anaların yüreklerini parçalar. Savaş, yaşamın da, doğanın da, dünyanın da, dengesini bozar. Geldiğimiz süreçte ülkemizde ve Ortadoğu’da, barışa her zamankinden çok ihtiyacımız var.

Geldiğimiz süreçte ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar; ölümün değil yaşamın tarafındayız. Savaşa karşı barışı, baskı şiddet ve zora karşı, özgürlükleri ve demokrasiyi, yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı