REKLAMI GEÇ

Battın, çıkamadın!

Battın, çıkamadın!

CHP İl Başkanı Gönenç, sel sularıyla dolan battı çıktılardan hareketle Başkan Zeybekci’ye yüklendi; “Zeybekci kavşaklarda battı, çıkamadı”

/ DENİZLİHABER / 21 Haziran 2010 Pazartesi, 15:33

Sel felaketi muhalefeti de ayağa kaldırdı. Fatih Köprülü Kavşağı’ndaki gece boyunca kurtarma çalışmalarını izleyen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zafer Gönenç yazılı bir açıklama yaparak Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye yüklendi. Açıklamasında battı çıktılarda biriken suyu hatırlatan Gönenç, “Zeybekci kavşaklarda battı, çıkamadı” dedi.

Denizli’deki bu yağışların mevsimsel olduğunu bunun herkes tarafından iyi bilindiğini söyleyen Gönenç, “Ama projeyi yapan mühendisler her nedense bunu hesaba katmamışlar” dedi. Yüzde 90’ı biten altyapının iflas ettiğini söyleyen Gönenç, “Cumartesi Akşamı CHP İl Yönetim Kurulu ve Belediye Meclisi üyelerimizle yağmurda çöken yolları ve göle dönen köprülü kavşakları dolaştık. Fatih Kavşağında gözlerimize inanamadık. Kavşak tam 5 metre suyla dolmuştu. Herkes oradaydı. Muhalefete gözü görmez, kulağı duymaz diyen AKP’den ise bir tek yetkili yoktu ne yazık ki. Zeybekçi’ye geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, Geç saatlere kadar kurtarma çalışmalarını yerinde izledik. Suyun içinde 15 kadar aracın gömülü olduğunu öğrendik. Araçlarda insan olup olmadığını sorduk ilk önce. Araçlarda insan bulunmadığını düşündüklerini söylediler, ancak çevrede toplanan binlerce vatandaş da yetkililer de endişe ile bekliyordu. İki motor (ki biri arıza yaptı) ile kavşağa dolan su boşaltılmaya çalışılıyor. Kepçelerle suyun içindeki araçlar çekiliyor, şişme bir botla sivil savunma görevlileri ve dalgıçlar suyun içinde insan ve araç arıyordu. Tüm yetkililerin ve çalışanların yüzünde bir tek ifade vardı; Çaresizlik” dedi.

Gönenç açıklamasında devamla; “Peki sorumlusu kim? Başkan Zeybekçi çıkıp açıklama yapmış; Sorumlu Benim, diye. Doğrudur, altyapının da kavşakların da sorumlusu belediye başkanıdır. Evet yağmur çokça yağdı, eskiden de yağardı. Bundan sonra da yağacak. Bu projeleri yapanlar, iki ayda 4 kez kavşaklara sel basarken her seferinde ilk defa yağmur yağmış gibi davranıyorlar. “Selde ölen olmadı diye üzülenler var” demiş başkan. Hedef saptırmaya gerek yok. Kimsenin selden ölü beklediği yok. Herkes köprülü kavşak felaketinin can kaybı olmadan atlatıldığına sevinirken, hatalarınızı da görüyor. Alt yapı yaparken, köprülü kavşak yaparken, kimseyi dinlemezseniz, bilim adamlarından uzmanlardan yararlanmasanız, hadi hepsini bir yana bırakın meteorolojiye bile danışmaz “Bir tek ben bilirim” derseniz, olacağı budur. Evet Sayın başkan, felaketin sorumlusu siz ve ekibinizdir. Sorumluluğu üstlendiğinize göre gereğini yapın, bu kenti kendinizden kurtarın! Alt yapı ve kavşak felaketinin can kaybı olmadan atlatılmasından memnuniyet duyuyoruz. Sabaha kadar kurtarma çalışmalarında görev yapan tüm emekçilere, yardım eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, son olması dileği ile Denizli halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” görüşlerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı