REKLAMI GEÇ

Baykal’dan yeni oluşuma kalıcı olmayacak yorumu

Baykal’dan yeni oluşuma kalıcı olmayacak yorumu

CHP eski Genel Başknı ve Antalya Milletvekili Denizli Baykal, CHP’den istifa ederek ANA Parti’yi kuran Emine Ülker Tarhan için “Kalıcı olacağına inanmıyorum” yorumunu yaptı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2014 Cumartesi, 17:06

CHP’ Milletvekili Denizli Baykal, Aydın’daki bir programa katılmak üzere Denizli’den geçerken CHP İl Örgütü’nü ziyaret etti. Partililerle selamlaşan Baykal, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

denizli-chp--deniz-baykal-ic

“ÜLKENİN DEMOKRATİK İTİBARA İHTİYACI VAR”
Son günlerde kamuoyunun gündemini oluşturan Ak Saray ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Baykal, bir ülkenin itibarını ülkedeki yapılarla, sarayların mevcudiyeti ile ölçmenin mümkün olmadığını, dünyanın en büyük sarayları ve yapılarının itibarı yüksek olmayan ülkelerde bulunduğunusöyledi.

Türkiye’de konuşulması gereken çok sayıda temel konu bulunduğunu ve gündemin oraya çekilmesi gerektiğini ifade eden Baykal, “Türkiye’deki harcama düzeni asıl üzerinde durulması gereken nokta. Düşünün ki, bütçeSayıştay raporu olmadan konuşuldu ve karalaştırıldı. Tabi, böyle bir durum olunca her türlü harcama da, sorumsuzca yapılabiliyor. Demokratik deneti, eski Sayıştay denetiminin yerini almalıdır. Alacaktır, aldırtmalıyız. Sonunda harcanan para kimsenin babasının parası değildir. Harcanan para milletin parasıdır. Milletin, o parayı harcayacağı çok daha temel çok daha önemli ihtiyaçları vardır” dedi.

Hesap verme gereğini Türkiye’yi yönetenlerinortadan kaldırdığını kaydeden Baykal,“Çok sorumsuzca paralar harcanıyor. Hukukun askıya alındığı, yargının bağımsızlığını kaybettiği, denetimin işletilmediği bir ülkede bunlar oluyor. İşteburalardan yola çıkarak bu temel sorunların üzerine yönelmemiz gerekiyor. Bir demokratik ülkede, dikkat edin bu kadar gösterişli harcamalar, bu kadar kolay yapılamaz. ‘İtibar’ dediğin demokratik itibar değildir, başka bir itibardır. Bizim demokratik itibara, saygınlığa ihtiyacımız var. Alçak gönüllü, mütevazi, yaşarken pekala yüksek bir itibarı elde etmek mümkündür. Zenginlik ve şaşa, bazı temel yolsuzlukları örtmeye yetmez” diye konuştu.

ANA PARTİ YORUMU
Baykal, CHP’den ayrılan Emine Ülker Tarhan’ın kurduğu ANA Parti ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de yeni parti girişiminden büyük üzüntü duyduğunu,böyle bir noktaya gelinmemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Keşke CHP’nin ilkelerine, değerlerine inanan insanlar; CHP’nin çatısı altında, kendi aramızda tartışarak, kendi aramızda mücadelemizi sürdürerek, birbirimize eleştirerek ama gereken noktada birliğimizi beraberliğimizi ortaya koyarak çalışma gereğini hayata geçirmeye devam edebilseydik. CHP içinde bazı arkadaşlarımızın böyle bir ayrışma ihtiyacını hissetmiş olmalarından dolayı üzüntü duyuyorum. Ve bu ayrışmaların kalıcı olacağını da inanmıyorum. Er geç hepimiz yaşanan olaylardan gerekli dersi alacağız, gerekli değerlendirmeleri yapacağız ve ayrışmanın uygun olmadığını, göreceğiz. Aslında görüyoruz. Ben gördüğümüzü düşünüyorum ama birileri bunu yaşayarak öğrenme durumuna geliyor olabilirler. Yani gönül isterdi ki böyle bir ayrışma keşke olmasaydı. Ama şimdi biz bu ayrışmayıda değerlendirerek oradan gerekli sonuçları,dersleri kendimiz alarak, CHP’nin birliğine bütünlüğüne sahip çıkarak, CHP çatısı altında mücadelemizi sürdürmeliyiz CHP’yi başarıya ulaştırmalıyız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı