REKLAMI GEÇ

Çanakkale yürüyüşü

Çanakkale yürüyüşü

CHP Gençlik Kolları üyeleri ile HALK LİS Grubu üyeleri, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 19 Mart 2015 Perşembe, 09:41

CHP gençlik kolları ve CHP’nin yeni oluşturduğu bir örgüt olan HALK-LİS üyeleri, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Atatürk Etnografya Müzesi’nden Delikliçınar Meydan’ına kadar yürüdü. CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu ve CHP Milletvekili aday adaylarının da destek verdiği yürüyüşte, Çanakkale türküsü ve Gençlik Marşı söylendi.

Yürüyüşün sonunda grup adına basın açıklaması yapan HALK-LİS Başkanı Aslı Öztabak, “Çanakkale şehitlerimizi unutmadık. Bizler, atalarımızın yaşadığı zorlukları ve kazandığı zaferin değerini her an hücrelerimizde hissetmekteyiz. Bizler bir kişi uğruna kefen giyenlerin değil, kefensiz yatanların torunlarıyız. Savaşta dökülen kanlarla vatan olmuş bu toprağın ve Çanakkale’de güneş gibi doğan Mustafa Kemal’in neferleriyiz. Ruhunuz şad olsun. Unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Konuşmanın ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı