REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Davutoğlu görevi iade etmeli

Çavuşoğlu: Davutoğlu görevi iade etmeli

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini yerine getiremediğini, bu nedenle görevi cumhurbaşkanı’na iade etmesi gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2015 Cuma, 13:41

CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 7 Haziran seçimlerinden sonra toplumun verdiği mesajını okuyarak uzlaşı ve birliktelik kültürünün yaşama geçirilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını ortaya koyduğunu ve bu süreci en doğru yönettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’un 14 maddelik bir çağrı hazırladığını ve bunun toplumda da kabul gördüğünü savunan Çavuşoğlu, “Bu çağrı metni ülkemizin tüm sorunlarına deva olacak, farklı düşünenleri bir araya getirerek toplumsal refahın tabana yayılmasını sağlayacak özellikte idi. Bu nedenle tüm toplum bu çağrıyı sahiplenmiş ve sayın Genel Başkanımızın çabasını takdir etmiştir” dedi.

Koalisyon görüşmelerinin Davutoğlu’nun reform hükümeti yerine seçim hükümeti kurma çabası nedeni ile sonuçsuz kaldığını kaydeden Çavuşoğlu, “Sayın Davutoğlu’nun asıl niyetinin ise hala kendini AKP Genel Başkanı sanan Recep Tayyip Erdoğan’nın istediği erken seçim olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün acilen yapılması gereken hükümet kurma görevini yerine getiremeyen Ahmet Davutoğlu’nun görevi Cumhurbaşkanına iade etmesidir” diye konuştu

Çavuşoğlu,. seçimin tek çare olmadığı bilinciyle mücadeleye toplumsal uzlaşı içinde devam edeceklerini, ancak yapılacak bir erken seçime yönelik hazırlıkların tam olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı