REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Engelliler için ayrılan pay yetersiz

Çavuşoğlu: Engelliler için ayrılan pay yetersiz

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, bütçeden ayrılan payların engellilerin sorunlarının çözümünde yetersiz kaldığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2014 Cumartesi, 12:05

Çavuşoğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, düzenlenen etkinliklerde engellilerin problemlerinin dile getirildiğini, engelliliğe yol açan etkenlerin, eğitim ve istihdamdaki sıkıntıların konuşulduğunu, ancak bunların yaşanan sorunların aşılmasına yetmediğini ifade etti.

Engellilere kendi kendine yetebilme becerilerini kazandırmanın önceliklerden olması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “İktidar, engellilerin sorunlarının çözülmesi konusunda çok yetersiz kalmaktadır. Engelli sorunlarının çözümü için bütçeden ayrılması gereken pay çok yetersizdir. Engelli sorunları, hükümetin yaptığı gereksiz harcamaların bir kısmı ile büyük oranda çözülebilecektir. Özel eğitim öğretmeni yetiştirecek üniversite bölüm sayısı ihtiyaç duyulan öğretmen sayısını karşılamaktan çok uzaktır. Engellilerin eğitimleri için yeteri kadar uzman öğretmen yetiştirilmemekte ve engellilerin eğitimleri geri kalmaktadır. Engellilerin hayata hazırlanması için gerekli olan iş okullarının, uygulama okullarının sayısı ve niteliği artırılmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı