REKLAMI GEÇ

CHP, “Adalet için yürüyüş” başlattı, Denizli’de toplantı yapıldı

CHP, “Adalet için yürüyüş” başlattı, Denizli’de toplantı yapıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a ‘adalet yürüyüşü’ başlatıldı. Denizli’de ise, CHP Merkezefendi ve Pamukkale ilçe örgütlerinin çağrısıyla Candoğan Parkı önünde ‘Adalet için’ toplanıldı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2017 Perşembe, 15:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezası verilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a ‘adalet yürüyüşü’ başlatıldı.

CHP Merkezefendi ve Pamukkale ilçe örgütlerinin çağrısıyla Denizli’de de protesto gösterisi yapıldı. Candoğan Parkı önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, “Adalet” yazılı döviz ve pankartı gösterdi.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ile Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, adalet için her gün farklı bir eylem yapacaklarını, ilk günkü eylemin basın toplantısı havasında gerçekleştiğini söyledi.

“DİKTA YÖNETİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Kalabalık sık sık, “Daha yeni başladı, mücadele bitmedi” sloganı attı. Sedat Demirci, “Umuyoruz, vicdanları sağır olanlar bizim sözümüze kulak verir. Kendi ülkemizde gazetecilerin, milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyorum. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız” dedi.

KUTLU BİR YÜRÜYÜŞ
Osman tabu ise, kutlu bir yürüyüş başlattıklarını söyleyerek, “Hukukun olmadığı yerde sevgi, barış, huzur olmaz. Hukukun olmadığı yerde adalet devletin temeli olamaz. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet, adalet, adalet. Özgürlük istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı