REKLAMI GEÇ

CHP adayları vitrinde

CHP’nin Denizli Milletvekili Adayları basına tanıtıldı. Tanıtım öncesinde CHP İl Başkan Vekili Ümit Dizdaroğlu, AKP hükümeti ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

CHP’nin milletvekili adayları, Hasan Erçelebi, Ali Rıza Ertemur, Mehmet Neşşar, Birsen Çelik, Bekir Kar, Hüsamettin Ataman ve Necdet Yılmaz parti binasında düzenlenen toplantıyla basın mensuplarının karşısına çıktı.. Adaylara ilginin yoğun olduğu toplantıya, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı da katılarak destek verdi. İl Başkan Vekili Dizdaroğlu, milletvekili adaylarının tanıtımına geçmeden önce kısa bir konuşma yaparak, hükümete sert eleştirilerde bulundu.
 
Dizdaroğlu, “4 buçuk yıldır iktidarda olan AKP, yolsuzluk, adam kayırma ve terör konularında çok yanlış davranışlar sergiledi. İşsizlik, Türkiye ve özellikle de bir sanayi bölgesi olan denizli için çok büyük bir sorun haline gelmiştir. Tarım çökme noktasındadır.. Çiftçimiz kan ağlamakta ve mağdur olmaktadır. Esnafımız gün geçtikçe siftah yapmadan kepenk kapatır duruma gelmiştir. Ve işlerin bu noktaya geldiği halde, “ekonomimiz düzeliyor, enflasyon düşüyor, durumumuz çok iyi” yaklaşımı, canımızı çok sıkıyor.” Dedi. Dizdaroğlu, iktidar olmaları halinde ÖSS Sınavı’nı kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

Başbakan’a yüklenen Dizdaroğlu:

O’na “Sayın” demek içimden gelmiyor
Terör konusuna üstüne basa basa değinen Başkan Ümit Dizdaroğlu “AKP iktidarı başa geçtiğinde neredeyse yok denecek kadar az olan terör belası, bugünlerde çığırından çıkmış durumda. Öyle ki; her gün 4–5 tane şehit verir olmuşuz. Terör örgütünün başına “sayın” diye hitap eden, şehitlerimizden “kelle” diye bahseden bir başbakana, benim içimden “sayın” diye hitap etmek gelmiyor. Eğer terörle mücadele etmek istiyorsanız önce onun yaşadığı bataklığı kurutmanız gerekiyor. Şu anda tek dış sorunumuz Irak olarak gözüküyor. Ama maalesef Irak’ta bulunan güçler de yalnız değil. Onların, ABD destekli olduğunu herkes biliyor. Buna rağmen neden bir şey yapılamıyor, ne gibi tavizler verildi akıl erdirmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinde, ABD’ye karşı hiç bu kadar ezik kalmamıştır” diye konuştu.
 

Konuşmasının ardından hafta sonu Öğrenci Seçme Sınavı’na girecek adaylara başarılar dileyen Dizdaroğlu, başta belediye ve Kentgaz ekipleri olmak üzere, tüm halka sınav saatleri sırasında biraz daha sessiz çalışmaları gerektiğini de hatırlattı.

Mustafa Gazalcı’nın da toplantıya katılması, listeye giremeyen milletvekili aday adaylarının, parti içinde küskünlük yaratmamasına da somut bir örnek oldu. Tanıtımın ardından adaylar, kameralara el ele poz vererek birlik gösterisinde bulundu. Daha sonra adaylar, kutlamaları kabul etti ve toplantı başladığı gibi coşkulu bir şekilde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı