REKLAMI GEÇ

Başkanlıktan düştü inadından vazgeçmedi

Başkanlıktan düştü inadından vazgeçmedi

CHP’de Çal krizi farklı bir boyuta tırmandı. AK Parti’den iki dönem belediye başkanlığı yapan Hasan Gündüz’ün CHP’nin Çal adayı olması için mücadele eden İlçe Başkanı Ergün Ersoy, yönetim kurulundan 7 ismin istifasıyla görevinden düştü. Ersoy başkanlıktan düştü ama inadından vazgeçmedi. Aday yapmak istediği Hasan Gündüz ile Ankara’ya giden Ersoy, Meclis’te Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ı ziyaret etti, ortaya kafalarda soru işareti yaratan bu kare çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2018 Perşembe, 19:28

Yerel seçimler yaklaşırken CHP Çal’da beklemediği bir kriz ile karşılaştı. AK Parti’den iki dönem belediye başkanlığı yapan Hasan Gündüz, sürpriz bir şekilde CHP’ye üye oldu, ardından da aday adayları arasında adı duyulmaya başlandı.

Adı uzun yıllar AK Parti ile anılan, 2004 ve 2009 seçimlerinde aday olan ve kazanan, 2014 seçimlerinde ise bu partiden aday gösterilmediği için istifa eden Hasan Gündüz’ün adaylığın destekleyen en önemli isim ise CHP Çal İlçe Başkanı Ergün Ersoy oldu.

Kazanacak bir adayla seçimlere girmek istediğini söyleyen İlçe Başkanı’nın Hasan Gündüz konusunda ısrarcı olması Çal CHP’de krizin fitilini de ateşledi. Yönetimden 7 isim istifa etti, Çal İlçe Yönetimi düştü.

VAZGEÇMEDİ, SOLUĞU ANKARA’DA ALDI
Çal’da Hasan Gündüz’ün aday olması için mücadele eden ve bu nedenle de başkanlıktan düşen Ergün Ersoy, yine de inadından vazgeçmedi. Ersoy, aday yapmak istediği Hasan Gündüz ile birlikte bugün Ankara’ya gitti, CHP Genel Merkezi’nin kapısını çaldı.

TEOMAN SANCAR İLE ANLAMLANDIRILAMAYAN KARE
Meclis’e de geçen Ergün Ersoy ile Hasan Gündüz, CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ile de bir araya geldi. Gazeteci Adem Erdağı da tanıklık ettiği ziyarete ilişkin fotoğrafı, “CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ve Çal Belediye Başkan Adayı Hasan Gündüz beyi ziyaretimiz” notuyla paylaştı. Sosyal medyada yayınlanan bu fotoğraf kafalarda soru işareti bıraktı.

MİLLETVEKİLİ, DÜŞÜRÜLEN BAŞKAN VE TARTIŞILAN ADAY ADAYI AYNI KAREDE
CHP çevreleri hem ziyarete, hem de fotoğrafa bir anlam veremedi, “Milletvekili, inadı nedeniyle yönetimi düşen eski ilçe başkanı ve krize yol açan isim aynı karede. Bu ne anlama geliyor?” diye sorguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı