REKLAMI GEÇ

Akbaba “Yerel seçimde işbirliği konusunda hemfikiriz” dedi

Akbaba “Yerel seçimde işbirliği konusunda hemfikiriz” dedi

CHP Denizli İl Başkanı Akbaba, medya ile yerel seçimler üzerine konuştu. Kılıçdaroğlu’nun kazanacağız dediği iller arasında bulunan Denizli’de seçim işbirliği görüşmelerini Genel Başkan’ın bilgisi dahilinde yürüttüklerini dile getiren Başkan Akbaba, yerel seçimlerde işbirliği yapma konusunda İyi Parti ve DP ile hemfikir olduklarını söyledi. Akbaba, Pamukkale’ye dair bir anket sonuçlarına da değindi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2018 Pazartesi, 15:42

CHP Denizli İl Başkanı Mahir akbaba, medya ile bir araya gelerek yerel seçimi masaya yatırdı. Partisinin büyükşehir belediye başkan adayının kim olacağından seçimdeki stratejilere kadar birçok soruya muhatap olan Başkan Akbaba, “Burada konuştuğumuz her şeyi yazabilirsiniz. Benim için sorun yok” dedi.

ÇİVRİL VE SARAYKÖY’DE ÖN SEÇİM SİNYALİ
Partisinin il binasında gerçekleştirilen toplantıda medyanın merak ittiği tüm soruları yanıtlayan Akbaba, bir soru üzerine Çivril ve Sarayköy’de ön seçim olabileceğine dair sinyaller verdi. Merkezefendi dahil birçok ilçede ön seçim konularını masaya yatırıldığını dile getiren Akbaba, ilçe örgütlerinin talebi ve il örgütünün oluru koşulunda genel merkezin Sarayköy ve Çivril gibi ilçelerde ön seçime gidebileceğini söyledi.

ACIPAYAM DIŞINDA 3 ADAYIMIZ DAHA KESİNLEŞTİ
CHP’nin açıklanan Acıpayam dışında başka 3 ilçede daha adayının kesinleştiğini söyleyen Akbaba, “Acıpayam adayımız il örgütümüzün resmi bir yazı göndermesine rağmen genel merkez tarafından aday gösterilmiştir. Bunun dışında 3 ilçemizin adayı daha kesinleşti. Fakat şu an için bunları açıklamıyoruz. Bir süreç var. O sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. En önemlisi de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın netleştirilmesi” dedi.

İYİ PARTİ VE DP İLE İTTİFAK AÇIKLAMASI
İyi Parti ve DP ile sürekli olarak dirsek teması içinde olduklarını açıklayan mahir akbaba, ittifak olup olmayacağı sorusu üzerine, “Genel Başkanımıza bizzat il başkanları toplantısı için Ankara’ya gittiğimizde sorduk, halk nazarında bir beklenti varsa işbirliğine açık olduğu mesajını ilettiler. O günden itibaren hem İyi Parti hem de DP yetkilileriyle görüşüyoruz” dedi.

TEK BAŞIMIZA ÇOK ZOR!
Matematiğe ve istatistiki bilgelere bakıldığında CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve kritik ilçelerde tek başına seçimden zaferle çıkmasının çok zor olduğunun altını çizen Akbaba’nın bu açıklaması CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Denizli’ye alacaklarına dair iddiasının altında ittifak yattığı yorumlarına neden oldu.

İYİ PARTİ VE DP İLE HEM FİKİRİZ
Akbaba, seçim birlikteliğinde amiral gemisinin CHP olacağının net bir dille altını çizdi, ittifakla sadece büyük ilçeler ve büyükşehir değil Baklan gibi ilçelerin de kazanılabileceğini vurguladı. İki parti ile yaptığı görüşmelerin şu anki durumunu da açıklayan Akbaba, “Yerel Seçimlerde birlikte hareket etme konusunda hemfikiriz” dedi

SÜRPRİZİ MERKEZEFENDİ DEĞİL PAMUKKALE YAPABİLİR
CHP’nin kazanabileceği ilçelerden biri olarak Merkezefendi’nin işaret edildiğine vurgu yapan akbaba, partisi tarafından Denizli bazında yaptırılan ankette Pamukkale’den çok önemli ipuçları yakaladıklarını dile getirdi. Krizin Pamukkale’de etkisinin daha derinden etkilendiği, seçmenin mevcut belediye başkanı icraatlarından memnuniyet beklentilerini karşılayamadıkları gibi bulgular elde ettiklerini söyleyen Akbaba, Pamukkale’de ciddi bir başarıya imza atılabileceğine işaret etti.

GÜRLESİN’E SOSYETE ELEŞTİRİSİ!
Aynı ankette Acıpayam asfaltının alt tarafında oturan seçmenlerin Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin’e yolun üst tarafına daha fazla hizmet götürdüğüne yönelik net eleştirilerinin olduğunu da aktaran Akbaba, “Pamukkale’de birinci parti olmaz ya da kafa kafaya yarışmazsak Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda ciddi yara alırız. Pamukkale bizim için önemli bir ilçe orada da hedefi yüksek tutacağız. Yüzde 12 doğru bir aday ve çalışmayla çok daha rahat kapanabilir” dedi.

ADAYLIK İÇİN ÖRGÜTTEN İSTİFALARI DOĞRU BULMUYORUM
Bir soru üzerine partiden aday adaylığı konusundaki istifaları da değerlendiren Akbaba, “Ben şahsen adaylık sürecinde örgütümle konuştum. İl veya ilçe örgütlerine talip olarak parti içinde mücadele vermesi gereken örgüt başkanları ya da yöneticilerinin yerel seçimlerde belediye başkan adayı ya da meclis üyesi adayı olmak için istifa etmesini doğru bulmuyorum dedim. Bu nedenle il örgütünde tek bir isim istifa etmedi. Bu görüşümü tavsiye niteliğinde ilçe örgütleriyle de paylaştım. Ancak buna rağmen birçok ilçede istifalar yaşandı” dedi.

GERÇEKÇİ HEDEFLERİ AÇIKLADI
Denizlihaber.com’dan Sedat Kurt’un yerel seçimlere yönelik ayağı yere basan hedeflerinin ne olacağı sorusunu da yanıtlayan Akbaba, Sarayköy, Çal ve Çivril’i almak istediklerini söylerken Merkezefendi ve Pamukkale’de de çok iddialı oldukların dile getirdi. Öte yandan Baklan, Kale ve Beyağaç gibi ilçelerde hem işbirliği hem de doğru isimlerle başarıya ulaşabileceklerine inandıklarını dile getiren Akbaba, ellerindeki 3 belediye için hem mevcudu korumak hem de üzerine oy farkına ulaşmak düşüncesinde olduklarının altını çizdi. Akbaba, merkezde güçlü olunmaz ise Büyükşehrin kazanılamayacağı bilincinde de olduklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı