REKLAMI GEÇ

CHP’NİN YENİ İL BAŞKANI TEOMAN SANCAR

CHP’NİN YENİ İL BAŞKANI TEOMAN SANCAR

CHP Denizli İl Kongresi yapıldı. Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde, yapılan kongrede Hakan Kılınç adaylıktan çekildi. İl başkanlığı için Teoman Sancar ile halen bu görevde bulunan Nuri Çavuşoğlu yarıştı. Seçimin galibi 319 oy alan Teoman Sancar oldu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2015 Pazar, 19:45

CHP İl Kongresi tamamlandı. İkibuçuk saat gecikmeyle başlayan kongrenin divan başkanlığına Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yaptı.

Kongreye CHP Denizli milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, eski milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ilçe başkanları, Bozkurt, Buldan ve Bekilli belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

denizli-chp-il-kongresi-cavusoglu-sancar-yaristi-ic

BLOK LİSTE-ÇARŞAF LİSTE TARTIŞMASI
Ankara İl Kongresi’nde olduğu gibi, Denizli İl Kongresi’nde de seçimlerin hangi yöntemle yapılacağı tartışması yaşandı. Divana seçimlerin blok liste ve çarşaf listeyle yapılması konusunda iki ayrı önerge verildi. Bunun üzerine divan başkanlığı oylama yaptı. Blok listeyle seçim yapılmasının oy çokluğuyla kabul gördüğünün açıklanması üzerine, salonda gerginlik yaşandı. Çarşaf listeyle seçim yapılmasını isteyenler, sağlıklı bir sayım yapılmadığı itirazında bulundu, ancak divanın kararı değişmedi.

denizli-chp-il-kongresi-cavusoglu-sancar-yaristi-hakan-kilincjpg

HAKAN KILINÇ ÇEKİLDİ
Kongrenin ilerleyen saatlerinde söz alan Hakan Kılınç, kürsüye gelerek il başkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Ancak, Kılınç adaylıktan neden çekildiğini açıklamazken, “burada olanları protesto ediyorum” demekle yetindi.

OY PUSULALARININ RENKLERİ BELLİ OLDU
İl başkanı adayı olarak iki ismin kalmasının ardından, oy pusulalarının renkleri de belli oldu. Teoman Sancar oy pusulasında mavi rengi tercih ederken, il başkanı Nuri Çavuşoğlu’nun oy pusulası rengi beyaz olarak belirlendi.

KARACA: 1 KASIM’DA BAŞARISIZ OLDUK
Kongrede söz alan eski milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 7 Haziran’da milletvekili olduğunu, ancak 1 Kasım’da yeniden seçilemediğini anımsatarak, “1 Kasım’da başarısız olduk, çok üzüldüm. Nelerimiz eksik bakacak ve bunları tamamlayıp yolumuzda ilerleyeceğiz. Ben, Denizli’ye 3. milletvekili eksikliğini yaşatmayacağım. Denizli’ye 3. vekil borcum var, bunu ödemek için çalışacağım” dedi.

denizli-chp-il-kongresi-cavusoglu-sancar-yaristi-melike-basmaci

BASMACI’DEN HENDEK VURGUSU
CHP Milletvekili Melike Basmacı ise, Diyarbakır gezisinde karşılaştıklarını aktarırken, “Bu kongrelerden ışık ile çıkamazsak, 15-20 yıl sonra Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki o hendekler buralarda olacak. Derdimiz Türkiye. Hepimiz biriz, artık uyanmamız gerekiyor” diye konuştu.

denizli-chp-il-kongresi-cavusoglu-sancar-yaristi-teoman-sancar

SANCAR: HER YERE CHP İMZASI ATACAĞIZ
İl başkanı adaylarından Teoman Sancar, sosyal demokrat ruhu eski günlerine kavuşturmak için göreve talip olduğunu belirterek, “Büyük hizmetler yapmak için yola çıkmak istiyoruz. Denizli’de her yere CHP imzası atacağız. CHP’nin kalesi olan ilçelerde belediye başkanlıklarını yeniden kazanmak için göreve talibiz. Denizli’nin problemlerini çözmek için gece gündüz demeden koşacağız. Sokak sokak Denizli’yi dolaşıp, vatandaşlara yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz” ifadesini kullandı.

denizli-chp-il-kongresi-cavusoglu-sancar-yaristi-nuri-cavusoglu

ÇAVUŞOĞLU: DOĞRULUK İÇİN HERKESLE KAVGA ETTİM
CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu da, görev süresince çok şey yaptıklarını, partiyi ahlak kurallarına göre yönettiklerini, bunları yaparken kendisine kavgacı olduğunun söylendiğini ifade ederek, “Evet, kavga ettim. Kimlerle? CHP’nin adına zarar verecek kişilerle. Benim kavgam, demokrasi kavgası. Benim kavgam, CHP kavgası. Doğuruluk için herkesle kavga ettim. Bu şehrin Belediye Başkanı ve Valisi ile de kavga ettim” dedi.

Çavuşoğlu, il binası için arsa satın aldıklarını, yeniden seçildiğinde o arsaya il binasını dikeceğini, kongreden başkan olarak Teoman Sancar çıkarsa da yanında en çok oturan kişilerden birisi olacağını sözlerine ekledi.

denizli-chp-nin-kazanani-teoman-sancar-1

OYLAMA BİTTİ
Konuşmaların ardından saat 17.40 sıralarında oylamaya geçildi.

CHP’nin yeni il başkanı, il yönetim kurulu ve il disiplin kurulu ile kurultay delegelerini seçmek üzere 578 delege oy kullandı. 19:30 sıralarında oy kullanma işlemi tamamlandığı ve yapılan sayımda 319 oy alan Teoman Sancar CHP İl başkanlığına seçildi. Bu kongreye il başkanı olarak katılan Nuri Çavuşoğlu ise 254  oy aldı.

denizli-chp-nin-kazanani-teoman-sancar-İC

Teoman Sancar başkanlığındaki CHP İl yönetimi de şu isimlerden oluştu; Hasan Alkan, Alim Aslan, Mehmet Aslan, Tuncay Bacaksız, Musa Bingöl, Berna Bozkurt, Musa Coşkun, Ümmü Çizmeci, Zekayi Demiray, Emrah Cihan Deniz, Faik Genç, Tevfik Ger, Gülşen Güngör, Firdevs Kandemir, Tevfik Kendirli, Özdilek Koçoğlu, İsmail Sarıkaya, Huriye Peker Şimşek, Yusuf Tonka, Erdoğan Yalçın Tugay.

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı