REKLAMI GEÇ

CHP Denizli’de İYİ Parti’yi mi destekleyecek?

CHP Denizli’de İYİ Parti’yi mi destekleyecek?

Alınacak büyükşehir belediyeleri konusunda sürekli olarak Denizli’yi de hedef gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu iddiaları haftalardır CHP’nin Denizli’de hangi adayla yola çıkacağı sorusunu doğurmuştu. Siyaset gündemi bu sorunun yanıtı bulmaya çalışırken Ankara’da dillendirilen bir iddia kafaları feci karıştıracak cinsten. Keza İYİ Parti CHP görüşmelerinde ittifak halinde Denizli’de İYİ Parti adayının desteklenmesi düşüncesi masaya yatırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2018 Cuma, 14:51

Zaman geçtikçe kamuoyundaki ağırlığını biraz daha fazla hissettiren 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri partilerin Denizli’deki büyükşehir ve kritik ilçelerdeki isimleri birer ikişer açıklanmaya başlandı. Aylardır CHP’nin kazanacağı iller arasında bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dillendirilen Denizli’de altı okun Denizli’de bu iddiayı hangi adayla kazanacağı büyük merak konusuydu.

ADAYI DA TALİPLİSİ DE VARDI
Partili kurmaylar Denizli ve benzer kentlerde daha çok kadın adaylardan yana bir tavır sergilerken Denizli için son olarak Adnan Keskin, Kazım Arslan ve Birsen Çelik gibi isimlerin isimleri ön plana çıktı. 2014 Merkezefendi’de kaybeden adayı Arif Balkanay’ın dışında, tekstilci Yılmaz İçen’in bizzat aday adayı olduğu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı için genç siyasetçi Savaş Bayar da göz kırpanlar arasındaydı.

BÜYÜKŞEHİR’E KESKİN, MERKEZEFENDİ’YE ÇELİK
Melike Basmacı skandalının ardından Adnan Keskin’in “Artık bana gelmesinler” dediği öne sürülen CHP Genel Merkezi’ne geçtiğimiz günlerde giden Denizli’den bir grup CHP’linin Büyükşehir için Adnan Keskin, Merkezefendi için de Birsen Çelik’i önerdiği bir başka bomba iddialardandı.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİNDE MASAYA YATIRILDI
Tüm bunların gündemi yoğun olarak oluşturduğu günlerde, Ankara’da konuşulmaya başlanan ve bazı kaynakların da doğruladığı bir iddia tüm hesapları alt üst edeceğe benziyor. Keza İYİ Parti ile CHP arasında Ankara adaylığında kilitlenen ittifak görüşmelerinde iddiaya göre Denizli, İYİ Parti’nin adayının gösterilmesi konusunda masaya bir öneri olarak kondu.

CHP DE SICAK BAKIYOR
Hatta daha önemlisi her iki siyasi parti de bu öneriye sıcak baktı. Denizli, birçok şehirde ve büyükşehirde CHP adayının desteklenmesine vesile olacak ittifak görüşmeleri olumlu neticelenirse İYİ PARTİ’nin büyükşehir adayının destekleneceği il ya da illerden biri olacak.

KARTLAR YENİDEN DAĞITALACAK
Görüşmeler olumlu noktalandığı an Denizli, hiç beklemediği bir sürece girebilir. İYİ Parti’nin Denizli konusunda büyükşehir adaylığını alması halinde çıkaracağı isim, CHP seçmeninin tavrını da belirleyecek. Keza CHP’li seçmenlerin İYİ Partili adaya sıcak bakıp bakmayacağı henüz bilinmiyor.

Yorumlar

ahmet guralan   -  Bağlantı 30 Kasım 2018, 17:36

İbrahim Şenel çok iyi bir ittifak adayı olabilir. Hem CHP hem de İyi Parti seçmenine yakın bir isim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı