REKLAMI GEÇ

CHP Denizli’de ön seçim sıralaması belli oldu

CHP Denizli’de ön seçim sıralaması belli oldu

Denizlihaber , CHP’lilerin merala beklediği önseçim sıralamasını ilk kez açıklıyor. CHP Genel Merkezi’nde önseçim yapılacak illerde aday adaylarının belirleneceği kuralar çekildi. Adaylar soy isimlerinin baş harflerine göre sıralanacak. Denizli için çekilen kuradan ‘T’ harfi çıktı. Soy ismi T, U, Ü ve V ile başlayan aday olmadığı için ilk sırada Ömer Yurtseven, ikinci sırada Kazım Arslan yer alacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2015 Cumartesi, 13:41

Denizlihaber, CHP’lilerin 29 Mart için merakla beklediği aday sıralamasını CHP Genel Merkezi’ne ulaşarak öğrendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Denizli’de 29 Mart’ta gerçekleştirileceği ön seçimdeki sıralama belli oldu. Hakim nezaretinde gerçekleştirilecek ve bu nedenle en çok oy alacak 7 aday adayının milletvekili adayı olacağı belirleneceği kritik seçim öncesi şu sıralar en çok merak edilen aday adaylarının oy pusulasında nasıl sıralanacağı idi.

CHP Genel Merkezi aday sıralaması için kura çekme kararı aldı. Bunun için ilk alınan karar ise vekil aday adaylarının soy isimlerine göre sıralanması oldu. Bu çerçevede çekilen kurada Denizli’ye ‘T’ harfi çıktı. Bu Denizli’deki adayların soy isimlerine göre ‘T’ harfinden başlayarak sıralanacağı anlamına geliyor,

İLK İKİ DE YURTSEVEN VE ARSLAN VAR
Denizli’de aday adaylığı başvuru listesi dikkate alındığında soy ismi T, U, Ü ve V harfiyle başlayan hiçbir aday adayı bulunmuyor. Bu nedenle ilk sıraya 1 Mart’ta sürpriz bir isim başvurmazsa Ömer Yurtseven yerleşecek. Soy ismi Z harfiyle başlayan bir aday adayı olmadığı için ikinci sıra ise Kazım Arslan’ın olacak.

BAŞVURU 1 MART’TA SON
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne bizzat gerçekleştirilen başvurular 1 Mart 2015’te sona eriyor. 28 Şubat 2015 kayıtlarına göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin Denizli’de ön seçim yarışına girecek aday adayı sayısı 23. Denizlihaber, Gülizar Biçer Karaca, Bekir Kar ve Güzeyde Kaçar’ın 1 Mart’ta yapacağı başvurularla aday adayı sayısının 23’e çıkacağı bilgisine ulaştı.

İŞTE O SIRALAMA

1 ÖMER LÜTFİ YURTSEVEN
2 KAZIM ARSLAN
3 YILDIRIM AYCAN
4 MELİKE BASMACI
5 ÖZGÜR SAVAŞ BAYAR
6 GÜLİZAR BİÇER KARACA
7 NAFİZ DAĞDEVİREN
8 ADİL DEMİR
9 AHMET DİVARCI
10 ORHAN DÖNMEZ
11 AZMİ ERMİŞ
12 BÜLENT GÖKÇE
13 YILMAZ İÇEN
14 GÜZEYDE KAÇAR
15 ALİ ASKER KANTÜRK
16 BEKİR KAR
17 SULTAN KAVUTÇU
18 ADNAN KESKİN
19 NADİ KILINÇARSLAN
20 SELAHATTİN KOÇDEMİR
21 ÖZGÜL OKUTAN KÜÇÜKARSLAN
22 MEHMET ALİ 0RPAK
23 HALİS ÖDEL

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı