REKLAMI GEÇ

Karaca’dan Akar’a zor sorular

Karaca’dan Akar’a zor sorular

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz aldı. Karaca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı tekleten sorular yöneltti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2018 Cumartesi, 11:10

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Sağlık Yönetmeliğinin %40 uzuv kaybı şartı nedeniyle gazi unvanını almayı bekleyen 19.000 yurttaşımızın sorunlarını dile getirdi.

Karaca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ‘Bu konuda daha önce açıklama yapılmasına rağmen hiçbir adım atılmadı. Bu şartın kaldırılması için çalışma yapılıyor mu?’ diye sordu, “19.000 yurttaşımıza bu müjdeli haberi yakın zamanda verebilecek miyiz?” dedi.

“BAĞIŞLAR ŞEHİT AİLELERİMİZE NE ZAMAN ULAŞACAK?”
Karaca’nın gündeme taşıdığı bir diğer konu ise “15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın aileleri için başlatılan kampanyada toplanılan bağış miktarı oldu. Toplanan paranın vakıf kurularak şehit yakını ailelere verileceğinin açıklandığını belirten Karaca, “Böyle bir vakıf kurulmuş mudur? Bağış kampanyasında toplanan paralar şehit ailelerimize verilecek midir?” diye sordu.

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ İÇİN TEK BİR KANUN GEREKLİ”
Şehit ve gazilerimizin durumu için 24 ayrı düzenleme olduğunu belirten ve bu farklılıkların bir kanun çatısı altında giderilmesinin önemini vurgulayan Karaca, “Şehit ve gazilerimiz hakkında farklılıkların giderilmesi için tek bir kanun gereklidir. CHP olarak verdiğimiz kanun teklifine bir katkınız olacak mı?” dedi.

“UZMAN ÇAVUŞLARIN ÖZLÜK HAKLARINDA İYİLEŞTİRME NEDEN BEKLETİLİYOR?”
Toplumun farklı kesimlerin sözcüsü olacağını söyleyen Karaca, uzman çavuşların özlük haklarında iyileştirme yapılıp yapılmayacağını da sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı