REKLAMI GEÇ

Kılıçdaroğlu: “CHP sadece kirli siyasete karşı”

Kılıçdaroğlu: “CHP sadece kirli siyasete karşı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İlk yapacağımız iş çiftçinin bankalara olan faiz borcunu sileceğiz. Faiz kısmını tamamen sileceğiz. ‘Bu faizi biz üstlendik arkadaş’ diyeceğiz. Esnafın stopaj belasını da kaldıracağız. Ne söylediğimizi ve neyi nasıl yapacağımızı da biliyoruz. Biz Ortadoğu’da barışı sağlayacağız. Terörü de biz bitireceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2018 Çarşamba, 18:35

DENİZLİ (AA)
24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik çalışmaları kapsamında sabah saatlerinde Denizli’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri ile buluşmasının ardından programını sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, STK buluşmasının ardından Kumkısık Mahallesi’nde bulunan bir tekstil fabrikasını ziyaret ederek, yönetici ve çalışanlarla sohbet etti.

Buradaki konuşmasında, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçilmesi halinde 1 Ocak 2019’dan itibaren asgari ücreti net 2 bin 200 lira olacağını belirten Kılıçdaroğlu, “2 bin 200 liranın çok yüksek bir para olmadığını biliyorum. Ama bin 600 liradan daha iyidir. En azından bir parça insanlar nefes almış olurlar” dedi.

OSB’deki bir tekstil fabrikasına da ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu, işçilerle sohbetin ardından Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’i makamında ziyaret etti.

Ardından Bozkurt Belediyesi çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, güzel bir ayda ve dayanışmanın olması gereken bir ayda olduklarını hatırlattı.

Herkesin ülkede huzur içinde yaşamak istediğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Çiftçi ve sanayici üretsin istiyoruz. Dışarıdan ithal mal gelmesin istiyoruz. Hepimiz kendimiz üretelim diyoruz. Ayın 24’ünde sandığa gideceğiz. Giderken düşüneceğiz. Bu seçim eski seçimler gibi değil. Güzel bir Türkiye’yi nasıl inşaa edeceğiz. Güzel bir Türkiye’yi inşaa etmenin birinci yolu, toplanan her kuruş verginin hesabını millete verebilmektir. Biz kimsenin yol ve köprü yapmasına karşı çıkmıyoruz. Herkes yol, köprü, baraj yapsın ve fabrika kursun” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşın ödediği verginin siyaset kurumunun nereye harcadığının hesabının verilmesi gerektiğini vurgulayarak, herkesin vergi ödediğini sadece teneffüs edilen havadan vergi alınmadığını söyledi.

“CHP KİRLİ SİYASETE KARŞI”
Kılıçdaroğlu, soruların sorulmadığı zaman ülkelerde demokrasinin olmadığı anlamına geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:”Yoksa biz şuna buna karşı değiliz. CHP gelirse imam hatip okullarını ve ilahiyat fakültelerini kapatacak diye iftira atıyorlar. Niye kapatalım. O okulları 1930’larda açan biziz. Çocuklarımız nereye gidiyorsa iyi bir eğitim alsınlar. Biz bunu istiyoruz. Biz bunu söyleyince, ‘Efendim CHP bunlara karşı.’ CHP bunlara karşı değil. CHP kirli siyasete karşı, namuslu siyaseti her zaman destekledi.”

“HİÇ BİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ”
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 25 Haziran’da cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacağını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:”Millet ittifakında parlamentoda çoğunluğu sağlayacak ve biz babanın çocuğuna harçlık verememesi ayıbını ortadan kaldıracağız. Çocuklarımızı besleyeceğiz. Hiç bir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğiz. Şimdi biz ekonomide neler yapacağımızı söylüyoruz. İlk yapacağımız iş, çiftçinin bankalara olan faiz borcunu sileceğiz. Faiz kısmını tamamen sileceğiz. ‘Bu faizi biz üstlendik arkadaş’ diyeceğiz. Esnafın stopaj belasını da kaldıracağız. Ne söylediğimizi ve neyi nasıl yapacağımızı da biliyoruz. Biz Ortadoğu’da barışı sağlayacağız. Terörü de biz bitireceğiz.”

“ALLAH’IN İZNİYLE AİLE SİGORTASINI GETİRECEĞİM”
Muharrem İnce’nin bir öğretmen olduğunu ve ona güvenilmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Ona güveniniz. Oyunuzu veriniz. Göreceksiniz, Türkiye’ye çağ atlatmak istiyorsak bu Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı ve Millet İttifakı’nın da parlamento da olmasına bağlıdır. Demokrasi kadar güzel bir şey yoktur. Benim gibi düşünmeyen vatandaşın düşüncesine her zaman saygı gösterdim. Allah’ın izniyle aile sigortasını getireceğim. Hiç bir aile benim gelirim yok demeyecek” ifadelerini kullandı.

Seçmenin büyük azim ve kararlılıkta sandığa giderek oy kullanması tavsiyesinde bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bazı cumhurbaşkanı adaylarının önlerine duvar örülmek istendiğini savunarak, şunları kaydetti:”İYİ Parti seçime girmesin. Meral Hanım seçime girmesin diye duvar ördüler. Ama bu kardeşiniz demokrasiden yana 15 milletvekiline dedi ki ‘ayrılın kardeşim hemen gidin oraya’. Şimdi seçime sokamıyoruz diyemediler. Vay efendim, bu milletvekilleri niye gitti. Kardeşim anlamadın mı hala. Demokrasi için gitti. Bu ülkede demokrasi gelsin diye. Biz millet için varız. Onun için adına Millet İttifakı dedik. Milletin birliği, bütünlüğü için mücadele edeceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı