REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı’ndan İçişleri Bakanı’na sert tepki

CHP İl Başkanı’ndan İçişleri Bakanı’na sert tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” talimatı verdiğini açıklaması üzerine CHP Merkez Yönetim Kurulu, tüm illerde ortak tepki gösterdi. CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, “Soylu sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır” dedi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2018 Cuma, 12:46

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim, ‘CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ diye. Bu kadar basit” açıklamasının yankıları sürüyor.

Soylu’nun bu çıkışı, CHP tarafından tüm illerde yapılan ortak basın açıklamasıyla sert bir dille eleştirildi.

CHP Denizli İl Merkezi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasına, CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, İl Sekreteri Güler Bingüller ve partililer katıldı.

“SOYLU, KAOS ÇAĞRISI YAPMIŞTIR”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yaptığını belirten Mahir Akbaba, “AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir” dedi.

“ORTAYA ÇIKABİLECEK OLAYLARIN SORUMLUSU, SOYLU’DUR”
Şehitlerin, siyasi partilerin değil, milletin evlatları olduğunu ifade eden Mahir Akbaba, “Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı