REKLAMI GEÇ

CHP İl Kadın Kolu’ndan araştırma raporuna tepki

CHP İl Kadın Kolu’ndan araştırma raporuna tepki

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Sündüs Başsorgun, TBMM Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporu sert bir dille eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2016 Çarşamba, 13:01

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Sündüs Başsorgun, Komisyonun hazırladığı 6 Mayıs 2016 tarihli araştırma raporun çocuklar ve kadınlar için kabul edilemez hükümler içerdiğini belirterek, hemen geri çekilmesini istedi.

“İSTİSMARCIYA İSTİSMARINI SÜRDÜRMESİNİN YOLU AÇILIYOR”
Rapor ile çocuk istismarcısının, “tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasının” önerildiğine dikkat çeken Başsorgun, devletin görevinin çocukları her türlü istismardan korumak, bunun önlemlerini almak olduğunu belirtti.

Çocuğun istimrarcısı ile evlenmesinin yolunu açmanın hukuk, adalet, ahlak ve vicdanla açıklanamayacağını ifade eden Başsorgun, “ Bu nasıl bir rapordur ki, istismarcının 5 yıl boyunca istismarını devam etmesinin önünü açmaktadır? Bu nasıl bir rapordur ki, çocuk evliliğinin önünü açmaktadır? Bu nasıl bir rapordur ki, istismarcıya denetimli serbestlikten yararlanma yolunu açmakta, korumaya almakta, affetmektedir?” diye sordu.

“KOMİSYON KENDİNE GEL”
“Ey komisyon kendine gel” çağrısında bulunan Başsorgun, açıklamasında komisyona “Benim çocuğuma tacizi bu kadar hafife alamazsın. Benim ve çocuğum adına istismarcıyı ödüllendiremezsin, affedemezsin. Benim çocuğumu istismarcısı ile evlendiremezsin. Bu rapor, ‘nasıl olsa çoğunluktayım, meclisten geçiririm’ diye düşünülüyor ise bir an önce bu düşüncenizden vazgeçin” sözleriyle yüklendi.

“ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRAMAZSINIZ”
“Günlerdir bu konuda atılan çığlıkları duymanızı, derhal raporunuzu geri çekmenizi bekliyoruz. Aksi takdirde buna asla müsaade etmeyeceğimizi bilin istiyoruz” diyen CHP İl Kadın Kolu Başkanı Sündüs Başsorgun, sözlerine şunları ilave etti:

“Rapordaki şiddet gören kadınlarla ilgili öneriler de asla kabul edilemez önerilerdir. Kadınlar yıllardır verdikleri mücadele sonucu, elde ettikleri haklarından, asla taviz vermeyecek, asla geri adım atmayacaklardır. Bu raporun da öngördüğü gibi, şiddet gören kadınlar için son derece hayati olan koruma tedbirlerini, mesai saatleri ile sınırlandıramazsınız. Koruma tedbiri almak için delil şartı getiremezsiniz ve ‘delil getir seni koruyayım’ diyemezsin. Erkek mağdur olmasın diye kadına verilecek nafakayı evliliği devamı süresince bağlayarak, kadını şiddet gördüğü, mağdur olduğu bu evliliğe mahkum edemezsiniz. Bunun adına evliliği korumak diyemezsiniz. Bu evliliği korumak değil, şiddete başvuranı korumaktır. Şiddeti meşrulaştıramazsınız. Aile içi şiddeti uzlaşma ve arabuluculuk yöntemi ile çözemezsiniz. Erkek şiddetine karşı yasal mekanizmaları bu şekilde zayıflatamazsınız. Ailenin korunması için kurulan komisyondan toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına, istismarı, şiddeti önlemek konusunda, daha ileri, daha önleyici daha koruyucu politikalardır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı