REKLAMI GEÇ

CHP ile İYİ Parti arasında Pamukkale gizemi

CHP ile İYİ Parti arasında Pamukkale gizemi

CHP ile İYİ Parti arasında kurulan ittifakın sorun yaratan seçim bölgelerinden biri olan Pamukkale’de düğüm çözülüyor. İki parti liderinin dün yaptığı toplantıdan uzlaşma çıktığı açıklandı, ancak hangi partinin aday çıkaracağı netleşmedi. Siyasi kulisler iki ayrı iddia ile çalkalanıyor. İYİ Parti kanadına göre Pamukkale kendilerine verildi, CHP kulislerine göre değişiklik yok, Divarcı’nın adaylığı devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2019 Salı, 15:30

CHP ile İYİ Parti arasında kurulan Millet İttifakı bir çok seçim bölgesinde adaylarını belirledi, seçim çalışmalarına başladı. Ancak, Pamukkale’nin de aralarında bulunduğu bazı kritik noktalarda belirsizlik sürüyor.

CHP İKİ AY ÖNCE AÇIKLAMIŞTI
İttifakın üzerinde anlaşma sağlayamadığı Pamukkale’de CHP iki ay önce adayını Ahmet Divarcı olarak açıklamış ve çalışmalara başlamıştı. Ancak, İYİ Parti kurmaylarının Pamukkale’yi ısrarla istemesi, ilçeyi ittifakın kilitlenen bölgelerinden biri haline getirmişti.

İKİ LİDER GÖRÜŞTÜ, “UZLAŞTIK” DEDİ AMA…
Dün akşam saatlerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında yapılan kritik buluşmada Pamukkale de masaya yatırıldı. Toplantı sonrası sonuç açıklanmadı, ancak uzlaşma sağlandığı kulislere sızdı.

İYİ PARTİ, İKİ AYRI KULİS
Bu gelişmelerin ardından her iki partinin kulisleri de birden hareketlendi. CHP’ye yakın kaynaklar Pamukkale’nin partide kaldığı ve seçimlere Ahmet Divarcı ile girileceğini konuşurken, İYİ Parti kulislerinde de tam tersi iddialar var. İYİ Parti kulislerinde Pamukkale’nin alındığı ve İl Başkanı Hasan Akgün ile seçim yarışına girileceği konuşuluyor.

PAMUKKALE’NİN AKIBETİ ÇARŞAMBA NETLEŞİYOR
Pamukkale’de seçimlere hangi partinin adayıyla girileceği sorusunun yanıtının yarın CHP Parti Meclisi’nde verilmesi bekleniyor. CHP Parti Meclisi Pamukkale’ye ilişkin kararını Çarşamba günü verecek. Kararın alınmasının ardından bilginin kulislere sızması bekleniyor. Kesin açıklamanın ise Perşembe günü yapılması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı