REKLAMI GEÇ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan’a yüklendi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan’a yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’de. STK temsilcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nun hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Erdoğan’ın ekonomiden hiç söz edemediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ekonomiyi düzelteceğim dese ’16 yıldır sen batırdın’ diyecekler. Bunu çok iyi biliyor. Sen 24 Haziran’dan sonra hiçbir şey açıklayamazsın çünkü 24 Haziran’dan sonra sen olmayacaksın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2018 Çarşamba, 14:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik yurt gezileri kapsamında Denizli’ye geldi.

Özel bir uçakla Çardak Havaalanı’na gelen Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekilleri ve milletvekili adaylarıyla birlikte, il ve ilçe yöneticileri ile partililer karşıladı.

Denizli programı kapsamında Dedeman Otel’de sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ülkenin önündeki sorunların aşılabilmesi için öncelikle demokrasinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

“EKONOMİDEN HİÇ BAHSEDEMİYOR”
“Dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiden hiç bahsetmiyor” diyen Kılıçdaroğlu, “16 yıldır ülkeyi yöneten adam, ülkenin geleceği ile ilgili tek kelime edemiyor. Ülkenin geldiği hazin duruma bakın. ’24 Haziran’dan sonra anlatacağım’ diyor. Neden şimdi anlatamıyor? Çünkü söyleyeceği hiçbir şey yok. Çünkü ‘deniz’ bitti. Ekonomiyi düzelteceğim dese ’16 yıldır sen batırdın’ diyecekler. Bunu çok iyi biliyor. Sen 24 Haziran’dan sonra hiçbir şey açıklayamazsın çünkü 24 Haziran’dan sonra sen olmayacaksın” dedi.

“ASIP KESİYOR, SONRA GİDİP BORÇ İSTİYOR”
Konuşunca batıyı asıp kestiğini sonra ayaklarına gidip borç istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kendisi gidiyor sonra Mehmet Şimşek gidiyor. Dolarla borç alıyorlar. O ülkelere hemen çıkarıp vermiyor parayı. ‘Önce şartlarımızı yerine getir’ diyor. ‘Faizleri arttır’ diyor. Geliyor içeride bağırıyor ‘faiz çok yüksek’ Türkiye dünyada en yüksek faizle borç alan ülkesi. Türkiye’yi bu borç ve faiz batağından kurtarmamız gerekiyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE BU DURUMA NASIL GELDİ?”
“Dünyada planlama diye bir şey var. Ülkeler 50 yıl, 100 yıl sonrasını hesap ederek hareket ediyorlar” diyen Kılıçdaroğlu. “Biz Devlet Planlama Teşkilatı’nı kapattık, önümüzü göremiyoruz. Sandığa giderken nasıl bir gelecek istediğimizi düşünerek oy kullanacağız. Siz 50 yıl sonrasının planlamazsanız sizi başkaları yönetir. Bugün Türkiye’ye ‘sen tarım yapma üretme’ diyorlar. Batılı ülkeler Türkiye’yi kim besleyecek diye aralarında yarışıyor. Mercimek ithal, nohut ithal, fasulye ithal, saman ithal Türkiye’de üretimi bitirdiler. Biz bölgemizde nasıl güçlü, saygı duyulan bir ülke haline geleceğimizi planlıyoruz. Bunu bizden başka planlayan da yok bunu açıkça söylüyorum” dedi.

“DEMOKRASİ OLMADAN BÜYÜME OLMAZ”
Demokrasi olmadan büyüme, kalkınma, ifade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve medya özgürlüğünün olamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:”Atacağımız birinci adım size sözüm söz, bu ülkeye çağdaş ülkelerde öngörülen ve uygulanan bütün demokratik standartları getirmektir. Bunu yapacağız. Ekonomiyle ciddi sorunlar var. Ama bu sorunları dile getirmesi gereken o organlar seslerini çıkartamıyorlar.

Gönlüm isterdi ki TOBB, Türk lirası değer kaybedince çıkıp konuşabilsin, derdini anlatabilsin. Enflasyon çift hanelere taht kurdu yeniden. Çıkıp konuşulabilsin, bu enflasyonun ülke için ne kadar ciddi risk taşıdığı anlatabilsin. Beton ekonomisiyle üretilen politikaların Türkiye’nin geleceğini ipotek altına aldığını anlatabilsin. Çiftçi içinde bulunduğu tabloyu anlatmaktan korkuyor. Son çareyi kendisini yakmakta arıyor. Demek ki demokrasiden yana bir sorunumuz var. Bu sorunu aşmak zorundayız. Birinci yapacağımız iş bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek. Bu ülkenin insanı 3. sınıf demokrasiye layık değildir.”

“DEMOKRASİ Mİ TEK ADAM MI?”
24 Haziran’da sandıkta “demokrasi veya tek adam rejiminin oylanacağını” öne süren Kılıçdaroğlu, çocuklara bırakılacak en güzel mirasın demokrasiden yana tercih kullanmak olduğunu söyledi.

Hükümetin ekonomide neler yapılacağına ilişkin açıklamada bulunmadığını, seçim sonrasını işaret ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ülkenin bir an önce “beton ekonomisini” bırakarak üretim ekonomisine dönmesi gerektiğini dile getirdi.

SIFIR FAİZLİ KREDİ VAADİ
Uygulamaya sokulan aflarla vergisini ödeyenin cezalandırıldığı, ödemeyenin mükafatlandırıldığı bir düzene geçildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Biz bunun tam tersini yapacağız. Bir sanayici, vergi ve sigorta pirim borcunu düzenli ödemek şartıyla ödediği vergi ve sigorta pirimi kadar 1 yıl süreyle sıfır faizli kredi alacak. Kayıt dışı ekonomiyle de böylece mücadele etmiş olacağız. Firma, katma değeri yüksek üretim yapıyorsa ona açacağımız kredi limiti 2 bazen 3 kat olacak” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, sanayide ara eleman sıkıntısını çözmek için tüm organize sanayi bölgelerinde teknoloji liseleri kuracaklarını, 6 yıl eğitim alan öğrencinin mezun olduğunda işinin hazır olacağını, üniversiteye gitmek isteyene artı puan verileceğini belirtti.

ORTADOĞU’DA BARIŞ PLANI
Tarımla teknolojiyi buluşturmak için de “tarım teknoloji liseleri” kuracaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, dış politikada da çeşitli projelerinin bulunduğunu aktardı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Yüzde 10 seçim barajının kalktığı, yeni bir sivil anayasanın yapıldığı, kadın erkek eşitliğinin sağlandığı, seçim yasasında cinsiyet kotasının olduğu, kadın ve gençlerin parlamentoda daha fazla görünür olduğu bir rejim istiyoruz. Dış politika konusunda proje üreten ilk partiyiz. Ortadoğu 50-100 yıldır kan akan bölgedir. Terör üreten bir bölgedir. Bu bölgeyi barış havzasına döndürmek inşallah bize nasip olacak. Ortadoğu’da bir barış ve işbirliği teşkilatı kuracağız. Kurucuları arasında Türkiye, İran, Suriye ve Irak olacak. 4 ülkenin devlet başkanı bir araya gelecek. ‘Biz kendi ülkemizde, bölgemizde barış istiyoruz’ diyecek. Terörü sonlandıracağız, bölgeyi barış havzasına dönüştüreceğiz. Kan akmayacak ve egemen güçlerin de istediği gibi at oynatmasına izin vermeyeceğiz.”

Türkiye’nin en geç 4 yıl içinde bütün sorunlarını aşabilecek güçte olduğunu, “enkaz edebiyatı” yapmayacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, büyük bir değişim ve dönüşümü hayata geçirmeyi hedeflediklerini, eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştirmek istediklerini, atama bekleyen 180 bin öğretmeni 1 yıl içinde atayacaklarını ve taşımalı eğitime son vereceklerini sözlerine ekledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı