REKLAMI GEÇ

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Varlıker Almanya’da

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Varlıker Almanya’da

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Almanya’da CHP-NRW Birliği’ni ziyaret etti. Almanya’da bulunan 1 milyon 410 bin seçmenin 541 bininin bulunduğu bölgede Birlik Başkanı İbrahim Vural ve ekibiyle bir araya gelen Varlıker, CHP’nin gücünün artırılması için yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2018 Cuma, 14:23

Heimtextil 2018 Fuarı için Almanya’ya giden CHP Merkezefendi İlçe Başkanı tekstilci Tolga Varlıker, burada iş çevreleriyle yaptığı temasların yanı sıra partisiyle ilgili önemli çalışmalara da imza attı.

Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı bölge olan North Rhein Westfalen (NRW – Kuzey Ren Vestfalya) bölgesinde faaliyet yürüten Almanya’nın en büyük CHP örgütü NRW Birliği’ni de ziyaret eden Varlıker, ziyaretin ardından buluşmaya ilişkin bilgiler paylaştı.

Birliği Almanya’da gerçekleştirdikleri büyük adalet yürüyüşü sırasında tanıdığını belirten Varlıker, bu süreçte çok önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

Varlıker, “Almanya’daki 1.410.000 Türk seçmenin, 541.000 seçmeni bu bölgede yaşıyor ve oy kullanıyor. Bu bölge Türk siyaseti için çok çok önemli. Buradan gelecek oylar doğrudan milletvekili sayılarını değiştirebiliyor. 1 Kasım seçimlerinde yurt dışı oyları nedeniyle Denizli’de 1 milletvekili kaybetmiştik. ‘Burada da AKP’ye giden oyların önemli kısmı bu bölgeden çıktı” dedi.

CHP – NRW Birliği’nin partinin Almanya’daki gücünü artırmak için çaba harcadıklarını anlatan Varlıker, “Çok titiz çalışmalar yürütüyorlar. Biz de CHP-NRW ile Denizli Merkezefendi İlçe Örgütü arasında kardeş örgütlenme modeli oluşturulması yönünde fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

Birlik Başkanı İbrahim Vural’ın çok önemli tespitlerinin olduğunu ifade eden Varlıker, “İbrahim Vural Başkan, yurtdışının Türkiye’nin ayrı bir iliymiş gibi yani 82.il gibi seçim bölgesi olması gerektiğini düşünüyor. Yurt dışından 30 milletvekilinin çıkabileceğini, bunun yarıdan fazlasının da Almanya’dan gelen milletvekilleri olacağını belirtiyor” dedi.

Vural’ın Almanya’da Türk dilinin unutulmaya başladığını hatırlattığını anlatan Varlıker, başkonsolosluklardaki Eğitim Ateşeliği’nin görevini yapmadığını, onun yerine Din Ateşeliği’nin hep ön plana çıkarıldığını söylediğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı