REKLAMI GEÇ

Varlıker zehirlenenleri ziyaret etti

Varlıker zehirlenenleri ziyaret etti

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, pazar günü sünnet yemeğinden zehirlenenleri hastanede ziyaret etti. Denizli tarihinin en büyük zehirlenme vakası ile karşı karşıya olduklarını belirten Varlıker, “4. gününde zehirlenmeye ilişkin resmi bir açıklama yapılmaması düşündürücü. Denizli’yi yönetenlerin ise hala bu insanları ziyaret etmemesi anlaşılır gibi değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2018 Çarşamba, 15:47

Pazar günü Adalet Mahallesi’nde bir imam hatip ortaokulunun bahçesinde verilen sünnet yemeğinden 316 kişi zehirlenmişti. Benzer şikayetler ile hastanelere başvuran davetlilerden bir bölümü kısa süre içinde taburcu edilirken, ciddi sayıda vatandaş ise hala hastanelerde tedavi altında.

TOLGA VARLIKER ZİYARET ETTİ
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Servergazi Devlet Hastanesi’nde tedavilerine devam edilen vatandaşları ziyaret etti. Hastalarla tek tek sohbet eden Varlıker, başhekimlikten de durumlarına ilişkin bilgi aldı.

“SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ACİL AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Tolga Varlıker, ”Yaşanan zehirlenme vakalarını üzüntü ile öğrendik. Vatandaşlarımızı ziyaret ederek durumları hakkında bilgiler aldık. Biz bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Sorumluların bulunması, yüzlerce vatandaşımızın sağlıklarını tehlikeye düşürenlerin yargı karşısında da hesap vermeleri zorunludur. Zehirlenmeye menüde bulunan köfte, tavuk suyu çorba ve sütlü tatlının neden olduğu düşünülüyor. Bu konuyla ilgili olarak Sağlık Müdürlüğü’nü derhal göreve davet ediyoruz. Bu konuda acilen açıklama yapılmasını ve test sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz” dedi.

“ÖZEL HASTAHANELER ALDIKLARI ÜCRETLERİ İADE ETMELİ”
Zehirlenmenin ardından hastaneye gelerek tedavi olan hastaların şikâyetlerini de değerlendiren Varlıker, ”Burada yatmakta olan hastalarımız haricindeki bazı hastalar yer olmadığı gerekçesiyle özel hastanelere sevk edilmiş. Özel hastaneler ise kayıt parası, tedavi parası adı altında ücretler talep etmiş. Bu durum adli bir vaka. İnsanların en büyük hakkı olan devletten sağlık hizmeti alması yetersiz kalıyorsa Sağlık Müdürlüğü ve mülki idare gözetiminde özel hastanelerden ücret talep edilmez. Bu konuyu gerek valimiz ile gerekse kaymakamımız ile görüşeceğiz. Zehirlenme nedeniyle özel hastanelere giden hastaların ücretlerinin iade edilmesini talep ediyoruz ve bekliyoruz” diye konuştu.

“MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ZEHİRLENEN HASTALARI ZİYARET ETMELİ”
Denizli Valisi, Merkezefendi Kaymakamı ve Merkezefendi Belediye Başkanı’nın olayın 4. gününde hala tedavileri süren hastaları ziyaret etmediğini dile getiren Tolga Varlıker, “Vatandaşlarımız toplu halde zehirlenme ile karşı karşıya. Bu zehirlenme vakası ilimizde uzun zamandır görülen en büyük zehirlenme olayıdır. Sağlık Müdürlüğü’nden ekiplerin gelip bilgi aldığını öğrendik. Fakat Denizli’nin mülki idare amirlerinin de konuyla alakalı olarak bir özen gösterip, zehirlenen hastalar ile birebir görüşmeleri, ziyaretlerde bulunarak onlara destek olmaları ve konuyla ilgili mağdur insanlara birinci ağızdan açıklamalarda bulunmalarını beklerdik. Fakat kimsenin zehirlenmeden sonra birebir teması olmaması bizleri üzdü. Umarız şehrimizi yöneten insanlar sorumlulukları gereği bu mağdur kişileri hatırlarlar ve sorumlu oldukları bu insanlara destek olurlar“ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı