REKLAMI GEÇ

Kadın adaya tepki gösterip istifa ettiler

Kadın adaya tepki gösterip istifa ettiler

Hafta başında CHP Merkezefendi’nin kadın ve gençlik kollarının oy birliği ile aldığı Şeniz Süzek’in aday gösterilmesi yönündeki öneriyi konuşan Merkezefendi’de 3 kadın, 12 yönetici Şeniz Süzek lehinde oy kullanınca tepki olarak yönetim kurulundan istifa etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2018 Cumartesi, 16:43

Cumhuriyet Halk Partisi’nde her seçim öncesi yaşanan gerilimlerin bir benzeri Merkezefendi İlçe Yönetimi’nde yaşandı. Ancak bu kez gerilim sonrası verilen kararlar inanılacak gibi değil. Keza Merkezefendi yönetimindeki 3 kadın yönetici, 12 yönetim kurulu üyesi Şeniz Süzek lehinde oy kullandı diye istifa etti. İstifa eden kadınlara tek erkek desteği Varlıker’e eş başkanlık öneren Hüsamettin Bozdağ’dan geldi.

CHP’de Merkezefendi ilçe yönetimi, Pazartesi günü Kadın ve Gençlik Kolları’nın oy birliği ile aldığı kararı masaya yatırmış, Şeniz Süzek Doğan’ın adaylığının oy çokluğuyla desteklenmesi yönünde karar almıştı. Bu kararla birlikte İl Başkanı Mahir Akbaba’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü Denizlihaber.com duyurmuş, haber ciddi ölçüde ses getirmişti.

Ancak Merkezfendi İlçe Yönetim Kurulu’nda Şeniz Süzek Doğan’ın aday gösterilmesi yerine temayül yapılması yönünde oy kullanan 4 yönetici şerh düşmekle kalmayıp ilginç bir şekilde yönetim kurulu üyeliklerinden istifa etti.

Doğan’ın adaylığına şerh düşen ve bu nedenle görevlerini bırakan 4 yöneticiden 3’ünün kadın olması da pes dedirtti. İstifa eden Tülin Kut, Neriman Ersoy ve Ayşen Üge’ye tek destek Hüsamettin Bozdağ’dan geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı