REKLAMI GEÇ

CHP Merkezefendi’de seçim heyecanı

CHP Merkezefendi’de seçim heyecanı

CHP Merkezefendi İlçe Kongresi için geri sayım başladı. Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlere iki adayın katılması bekleniyor. Mevcut Başkan Sedat Demirci ile genç siyasetçi Tolga Varlıker, delegelerin olurunu alabilmek için mücadele edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2017 Cumartesi, 13:51

CHP’de kongre süreci devam ediyor. İlçe kongrelerinde sona yaklaşılırken, pazar günü Merkezefendi’de de seçim heyecanı yaşanacak.

CHP Merkezefendi İlçe Kongresi pazar günü saat 12.00’de Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda başlayacak.

İKİ ADAY YARIŞACAK
CHP’nin Merkezefendi İlçe Kongresi heyecanlı bir çekişmeye sahne olacak. Mevcut başkan Sedat Demirci’nin yeniden aday olduğu seçimlerde rakibi ise genç siyasetçi Tolga Varlıker. Her iki aday da bir süre önce yarışa gireceklerini açıklamış, bu süreçte de delege bazlı çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürmüştü.

DEMİRCİ: KONGRELER BİZİM DEMOKRASİ ŞÖLENİMİZDİR
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, kongrelere parti şöleni olarak baktıklarını belirterek, sonuç her ne olursa olsun, kazanan CHP olacağını söyledi. Kongrenin iki adaylı olmasının beklendiğini ifade eden Demirci, “İsterse 5 aday yarışa girsin, başkan seçer, arkasına düşer, çalışırız. Esas olan seçimin kimin kazandığı değil, CHP’nin kazanması, belediyeleri alması. Benim sloganım Merkezefendi Belediyesi 2019 yılında CHP’li olacak. 2 yıldır bu slogan altında çalışıyorum. Hak, hukuk, adalet, özgürlük yolunda tüm CHP’lilerle birlikte yürümekten onur duyarım. CHP’nin neresinde görev yaptığınızın bir önemi yok, asıl olan CHP’liyim demektir” dedi.

CHP’nin bir adım daha ileri gitmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirten Demirci, “CHP için bugüne kadar mücadale eden, çaba harcayan kim varsa el ele tutar, iktidar yolunda yürürüz. Yeni bir düzen inşasına karşı tüm CHP’liler el ele vermek zorunda. Ülkeyi zor durumdan çıkaracak kadroları yetiştirip, iktidara yürümeliyiz” dedi.

VARLIKER: HİZİPÇİ DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ
CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan İşadamı Tolga Varlıker ise CHP’nin gülen yüzü olmak için yola çıktı. Büyüklerin siyasi tecrübesini ve kararlılığını, gençlerin enerjisiyle birleştirmek istediklerini belirten Varlıker, kongrenin de bunun için bir fırsat olduğunu söyledi.

Varlıker, “Dert derdi çekenle dert yerinde dinlenir, makamda değil. Bu anlayışla hareket edeceğiz. Hep meydanda, alanda, yanında yakınında olacağız” diye konuştu.

Amacının parti içindeki birleşmeyi ve bütünleşmeyi sağlayarak, şehre ve ülkeye daha iyi hizmet etmek olduğunu dile getiren Varlıker, “Hizipçi ve kavgacı değil, birleştiici güç olacağız. 2019’a giden yolu başarı taşlarıyla döşeyerek, Merkezefendi ve Büyükşehir Belediyelerini kazanmak istiyoruz. Genel iktidara giden yolun yerel iktidarlardan geçtiğini biliyoruz. Bunu, hep beraber el ele vererek başaracağımıza yürekten inanıyorum. Merkezefendi’de yerelden genele, sevgi ve bilgiyle el ele, 1919 ruhuyla 2019 için birleşmeliyiz” dedi.

Parti içindeki genç oranlarının mutlaka artırılması gerektiğinin altını çizen Varlıker, “Delegelerin yahnızca Yüzde %5’i, üyelerin ise yüzde 8’i 30 yaşın altında. Partimizde gençlerin enerjisini daha etkin hale getirmek durumundayız. Bu oranları en azında yüzde 20’ler seviyesine çekebildiğimiz zaman başarıyı elde edebiliriz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı