REKLAMI GEÇ

CHP Merkezefendi’den balonlu eylem

CHP Merkezefendi’den balonlu eylem

CHP Merkezefendi İlçe Örgütü farklı bir etkinliğe imza attı. Parti merkezi önünde bir araya gelen partililer ellerindeki balonları uçurdu, İlçe Başkanı Sedat Demirci, başkanlık sistemi ve artan terör saldırıları nedeniyle hükümete yüklendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2017 Pazartesi, 14:59

CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı, parti meclisi önünde basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Sedat Demirci, demokrasi tarihinin en talihsiz günlerinin yaşandığını belirterek, “Bu basın açıklamasını yaptığımız saatlerde saatle eş zamanlı olarak, TBMM, sözde “Başkanlık Sistemi” , özde “diktatörlük rejimi ” olarak adlandırdığımız anayasa değişikliği teklifinin görüşülmesi gündemi ile toplanıyor” dedi.

“Öyle bir siyasi iktidar düşünün ki, 15 yıldır, mecliste en az 317 milletvekili ile, Başbakanı ve son dönemde de Cumhurbaşkanları ile tek başına devlete hükmediyor” diyen Demirci, “Tek başına iktidar olunan 15 senenin sonunda; muktedirin, Oslo’da Dolmabahçe’de görüştüğü çadır mahkemelerinde akladığı, otobüslerin üzerinde alkışlattığı pkk terör örgütünün yanına, yine iktidarın “birkaç öfkeli genç” dediği eli kanlı terör örgütü ışid ve aynı iktidarın “ne istediniz de vermedik? Gel bu hasret bitsin” diye yalvardığı FETÖ olmak üzere iki terör örgütü daha eklenmiş, iktidar tüm bu süreçlerde hep kandırılmış” diye konuştu.

Ancak; vatandaşların, askerin, polisin, terör belası yüzünden, hain pusularda can vermeye, anaların ağlamaya devam ettiğini söyleyen Demirci, “Anadolu, ağlayan ana dolu olmuş. Vatandaş açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiş. Dolar ve avro tarihimizin en büyük rekorlarını kırmış, ekonomi çökmüş eğitim, sağlık, güvenlik ve istihbarat sistemi çökmüş üstüne bir de kendi yurttaşının canını koruyamayan hükümet, ülkemizi Ortadoğu bataklığına sürüklemiş, Suriye’de savaşa girmişiz. Suriyeli yaşıtları bizim topraklarımızda eğlenceler gençlik partileri düzenlerken, bizim çocuklarımız Suriye topraklarında şehit oluyor. Üstelik hiçbir sorumluluk üstlenmeden Suriye politikasının yanlış olduğunu itiraf ediyorlar. Milletçe canımızın derdine düşmüş olmamız yetmezmiş gibi ne idüğü belirsiz tarikat, cemaat yurtlarında çocuklarımız diri diri yanıyor, yine aynı yurtlarda çocuklarımız cinsel istismara uğruyor… Kadınlarımız sokak ortasında katlediliyor. Terör sadece sokak ortasında değil, sosyal yaşam ortamlarında da yurttaşlarımızın canını almaya devam ediyor. Yurdumuzda bunca acı, bunca sorun yaşanırken, Fethi Sekin gibi nice yiğidin yetimi göz yaşı dökerken birilerinin derdi ne? Sözde Başkanlık! Birileri ne yapıyor? Koruma ordusunun arkasında yaşıyor. Kendi çocuklarını askere bile gönderemezken, memleketin garip evlatlarına şehit olmayı diliyor. Laik, barışsever Türkiye Cumhuriyeti’ni başarısızlıkları ile getirdikleri tutarsız, huzursuz ve güvensiz ortama rağmen, Milletin yarasına merhem olmayı bırakmışlar, Başkanlık hayalleri kuruyorlar” dedi.

Bu sisteme Başkanlık değil, seçilmiş diktatörlük dediklerini ifade eden Sedat Demirci, Bu rejim değişikliğini millet olarak istemiyoruz. Milletin vekillerinin bu rejim değişikliğine bırakalım hayır demesini, görüşmesini dahi istemiyoruz. Büyük Atatürk, milli mücadele destanını millet meclisi ile yazmış, Cumhuriyeti Gazi Meclisle yani, milletin iradesi ile kurmuştur. Milletin adamı Atatürk, egemenliği padişahtan alıp milletine sunmuştur. Bu değişiklik ise milletin egemenliğini elinden alıp tek bir kişiye sunmaktadır” diye konuştu.

Sedat Demirci’nin açıklamalarının ardından CHP’liler aydınlık yarınlar için gökyüzünü balonlarla renklendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı