REKLAMI GEÇ

CHP örgütünden İhsanoğlu deklerasyonu

CHP örgütünden İhsanoğlu deklerasyonu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin ortak aday olarak çıkardığı Ekmeleddin İhsanoğlu’na CHP Denizli örgütünde bütün ilçe başkanlarından destek açıklaması geldi. CHP Denizli Milletvekilleri Adnan Keskin ve İlhan Cihaner, İhsanoğlu’nun adaylığına karşı çıkmış ve imza vermemişti.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2014 Perşembe, 12:22

CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’na CHP’de tepkilerin yanı sıra destek de var. CHP’nin genel durumu Denizli örgütü için de geçerli.

CHP Denizli Milletvekilleri Adnan Keskin ve İlhan Cihaner, İhsanoğlu’nun adaylığına tepki göstermiş, TBMM başkanlığına sunulacak adaylık dilekçesine imza atmamıştı.

CHP’nin Denizli örgütünden ise İhsanoğlu’na destek açıklaması geldi. 19 İlçe başkanının bir araya geldiği toplantının ardından yapılan açıklamada Ekmeleddin İhsanoğlu’na tam destek verildi, kamuoyuna da destek çağrısı yapıldı.

19 İlçe Başkanı adına açıklama yapan Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, “Bugün geldiğimiz noktada ihtiyacımız; siyasi kirlilikten uzak, tarafsızlığını ve bağımsızlığını koruyacak, sistemle kavga etmeyecek, toplumun her kesimini kucaklayabilecek, angajeolmamış bir Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı adayı sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, kişisel ve akademik yetkinliği, ülkemizi bugüne değin temsil etmiş olduğu diplomatik misyonlardaki başarılı hizmetleri, eğitimi ve dünya siyasetindeki süreçlere hakimiyeti nazara alındığında parlamenter demokratik sistemdeki Cumhurbaşkanlığı Makamını layıkıyla dolduracak özgün bir Anadolu evladıdır. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi Denizli örgütünde görev üstlenmiş ilçe başkanları olarak bizler Cumhuriyet Halk Partisi Parti meclisince ve il başkanlarımızca da benimsenmiş olan Genel Başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı