REKLAMI GEÇ

Böke, “Krizi kim çıkardıysa faturasını o ödesin”

Böke, “Krizi kim çıkardıysa faturasını o ödesin”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, bir dizi ziyaret ve program için Denizli’ye geldi. Parti merkezinde basınla buluşan Böke, ekonomik krizin yerelde etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu, “Krizi kim çıkardıysa, faturasını o ödemeli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2018 Pazartesi, 14:48

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, partililerle bir araya geldi, Denizli Ticaret Odası, Denizli Genç İşadamları Derneği, Denizli Sanayi Odası ve Makine Mühendisleri Odası üyeleriyle ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla her ilde düzenlenen toplantılarda, ekonomik kriz ve nedenleri anlatılıyor. Bu kapsamda Denizli’ye gelen Selin Sayek Böke, ilk olarak CHP İl Binası’nda partililer ve basın mensupları ile bir araya geldi.

“KRİZİN NEDEN ÇIKTIĞI ÇOK NET”
Milletvekilleri Kazım Arslan, Teoman Sancar ve İl Başkanı Mahir Akbaba’nın da katıldığı toplantının basına açık bölümünde açıklamalarda bulunan Böke, krizin halkın yüzde 99’unu ilgilendirdiğini söyledi.

Böke, “Cumhuriyet Halk Partisi her ilde ekonomi heyetleriyle, ekonominin doğrudan paydaşlarıyla bir dizi toplantılar düzenliyor. Bunlar, kurulması gereken yeni siyasetin ilk adımları olarak değerlendiriliyor. Bu yeni siyaset, sandıktan sandığa değil, her sorumlu yurttaşın ortak mücadele vermesini gerektiriyor. Çünkü bu kriz artık yüzde 99’un krizi. Oysa bu krizi çıkartan yüzde 99 değil. Denizli ziyaretimizin nedeni de STK’lar ve emekçilerle bir araya gelip bu krizi anlatmak. Bu krizin faturasını sorarsanız, birileri uçan kaçan her yerde kendisine saray yapmakla meşgul. Kışlık yapıyor, yetmiyor yazlık yapıyor, bunlar da yetmiyor uçan saray yapıyor. Öte yanda ise ‘Beni tahta kurularıyla uyumaya mecbur etme’ diye çığlık atan işçilerin olduğu bir Türkiye’den bahsediyoruz. Bir yanda yüzde 96 yolcu garantisi verilmiş rantçı sermaye var. Bir yanda ‘acaba bugün işe gidiyorum ama ölmeden dönebilecek miyim?’ endişesi taşıyan milyonlarca emekçi var. Bir yanda ejder meyveli içeceklerle sarayda kahkaha atanlar var. Öte yanda ‘Acaba bugün maaşımı alabilir miyim? Çocuklarıma sofraya bir ekmek koyabilir miyim?’ endişesi duyan milyonlarca emekçi var. Aslında bu tablo, krizin niye ortaya çıktığını çok net ortaya koyuyor” dedi.

“BU, RAHİP KRİZİ DEĞİL”
Krizin faturasını iktidar ve iktidar yandaşı rantçı sermayenin ödemesi gerektiğini kaydeden Böke, “Toplumun yüzde 1’i, yüzde 99’u yok sayarak kendisini zengin etmeyi hedefleyen bir siyasi anlayışın sonucunu yaşıyoruz. Bu kriz, bu siyaset anlayışıyla ortaya çıktı. O zaman krizin faturasını da bu siyaseti doğuran siyasi iktidar ve o iktidarın yandaşı rantçı sermaye ödemek zorunda. Bizlerin vermesi gerek mücadele tam da burada tanımlanıyor. Bu krizin faturasının yüzde 99’un üzerine yüklenmesine engel olmak zorundayız. Kriz bir rahip krizi değildir. Kriz, sosyal medyadan atılan birkaç mesajın sonucu değildir. Bu kriz, iktidarın bilerek isteyerek kurduğu rantçı düzenin, halkı yok sayan anlayışın ürünüdür. 24 Haziran’la tescillenmiş olan hukuksuzluğun, şahsi yönetimin bir sonucudur. Krizi kim çıkarttıysa, faturasını da onların ödemesini sağlamak her birimizin yükümlülüğüdür” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı