REKLAMI GEÇ

CHP SİVAS KATLİAMI KURBANLARINI ANDI

CHP SİVAS KATLİAMI KURBANLARINI ANDI

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Sivas Katliamı’nın yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Madımak Oteli tüm insanlığa mezar olmuştur” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2018 Pazartesi, 09:52

Sivas katliamının 25’nci yılında hayatını kaybeden aydınlar anıldı. CHP İl Başkanı Mahir Akbaba yaptığı yazılı açıklamada Madımak Oteli’nin tüm insanlığa mezar olduğunu söyledi. Katliam davasının zaman aşımından düştüğünü hatırlatan Akbaba, “Süren davalar, temyizler, müdahil avukatların talepleri yıllarca devam etti. Sivas Katliamı davası 20 yılın ardından zaman aşımı gerekçesiyle kapatıldı. Aralarında katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve partiler ‘ insanlık suçlarında zaman aşımının kaldırılmasını ‘ talep etti ancak talepleri bir karşılık bulmadı.
Bu olayın arkasındaki örgütlerin bulunmamış olması ve hiçbir zanlı hakkında gerekli aramanın yapılmamış oluşu bizi sadece olaydan sonra yakalanan insanlarla sınırlı bir davanın peşinde bıraktı.
Bugün bu olayı yaratan örgütler bulunabilmiş değildir. Bu olayı yönlendirenler, tahrik edenler bulunmuş değildir. Bu nedenle tamamlanmamış bir dava ile karşı karşıyayız.
Sivas katliamı; Cumhuriyete, demokrasiye, özgür düşünceye ve en önemlisi insanın yaşama hakkına bir saldırıydı. Yüreklerimiz hala yangın yeri” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı