REKLAMI GEÇ

CHP ve STK’lardan Cumhuriyet eylemi

CHP ve STK’lardan Cumhuriyet eylemi

CHP Denizli İl Örgütü ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu protesto etti. Eylemciler, Cumhuriyet’in “Teslim Olmayız” manşetli gazetesini taşıdı, “Özgür Basın Susturulamaz” sloganı attı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2016 Salı, 17:43

CHP Denizli İl Örgütü ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik yapılan operasyonu protesto etmek için Candoğan Parkı önünde eylem yaptı. Eyleme katılanlar Cumhuriyet’in “Teslim Olmayız” manşetli gazetesini taşıdı, “Özgür Basın Susturulamaz” sloganları attı.

denizli-chp-cumhuriyet-gazetesi-eylem-1

Grup adına basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Abuşaha, “Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt ismi bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından konan 92 yıldır doğruları söylemekten vazgeçmeyen bir gazetenin faşizanca saldırıya uğradığını üzülerek izledik. Cumhuriyet Gazetesi her devir doğruları söylediğinden, her devir sanık sandalyesine oturmuştur. Cumhuriyet Gazetesi hala daha sanık, suçlamalar oldukça komik” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin kumpas kuran terör örgütünün lehine haber yaptığı iddia edildiğini belirten Abuşaha, “Türkiye 15 Temmuz’u yaşamasın diye avazı çıktığı kadar bağıran bir gazetedir Cumhuriyet Gazetesi. Bulunduğumuz topraklarda belki de en fazla demokrasi nutuklarının atıldığı dönemdeyiz. Ama ne yazık ki demokrasiden en uzak olduğumuz dönemler bu süreçlerdir. Demokrasi OHAL getirip meclisi devre dışı bırakmakla olmaz. Demokrasi rektörlük seçimlerini iptal etmekle olmaz. Bu ülkeyi demokrasi getiren bizler eğer ki ödenecek bir bedel varsa, en önde ödemeye hazırız. 1 Kasım saltanatın kaldırılışının yıl dönümünde Cumhuriyet’e ne kadar daha ihtiyacımız olduğu ortadadır” diye konuştu.

denizli-chp-cumhuriyet-gazetesi-eylem-2

Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Yorumlar

Hüseyin Mercan   -  Bağlantı 1 Kasım 2016, 21:06

Bu Cumhuriyet, Adını Atatürk’ün verdiği, Uğur Mumcuların İlhan Selçukların Cumhuriyeti olmaktan çoktan çıktı. Mustafa Balbay’ı ve Atatürkçüleri tasfiye ederlerken neredeydiniz? Güvendiğiniz ve kefil olduğunuz Akın Atalay bir gün önce kaçtı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı