REKLAMI GEÇ

CHP’de 14 delegeden 10’u kongre için imza verdi

CHP’de 14 delegeden 10’u kongre için imza verdi

Seçim sonuçlarından memnun olmayan Cumhuriyet Halk Partililerin kongre talebi giderek artıyor. Denizli’de 14 delegeden 10’u kurultay için imza verdi. Bir delege değişim için onay vermezken üç delege henüz karar vermedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2018 Salı, 17:29

Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim rüzgarları esiyor. Seçimlerde beklenen çıkışı gerçekleştiremeyen partide, sonuçların açıklanmasından sonra homurtular yükselmeye başlamıştı. Muharrem İnce’nin seçim performansı partilileri heyecanlandırsa da kongre için son dönemde sesler biraz daha yükselmeye başladı.
Türkiye’nin dört bir yanından olağanüstü kurultay çağrısı yapılırken bir grup genel kurul delegesi İnce etrafında birleşerek girişim başlattı.
Denizli’de de bu girişime destek büyük oldu. Toplam 14 büyük kurultay delegesi bulunan Denizli örgütünde 10 delege 1. Noter’e giderek olağanüstü kurultay için imza verdi.
Delegelerin Denizli eski milletvekili Ali Rıza Ertemur’un ofisinde bir toplantı yaptığı ve daha sonra imza verme kararı aldığı öğrenildi.

KİMLER İMZA VERDİ, KİMLER VERMEDİ?
Denizli örgütünde kurultay delegelerinden Sarayköy İlçe Başkanı Cengiz Demirci olağanüstü kurultay için imza vermeyen isim oldu. Hep birlikte notere giderek imza vermeyi planlayan delegelere Kadın Kolları Başkanı Sündüs Başsorgun, Tavas İlçe Başkanı Erdoğan Şama ve Çal İlçe Başkanı Ergun Ersoy’un mazeret bildirerek eşlik etmedikleri kaydedildi.

Olağanüstü kurultay için imza veren isimler ise şöyle: ” Merkezfendi ilçe Başkanı Tolga Varlıker, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli eski Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Acıpayam İlçe eski Başkanı Baki Tatar, Serinhisar İlçe Başkanı Ercan usta, Buldan İlçe Başkanı Musa Ünsal, Bekilli İlçe Başkanı Önder Demir, Çivril İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu ve Güney’den delege seçilen partili Saim Tokat.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı