REKLAMI GEÇ

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Başsorgun

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Başsorgun

CHP Denizli İl Kadın Kolları Olağan Kongresi yapıldı. Kadın kolları il başkanlığı için iki adayın yarıştığı kongrede 180 delegeden 107’sinin oyunu alan Sündüz Başsorgun seçimin galibi olurken, Güzeyde Kaçar 75 oy aldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2016 Cuma, 16:00

Milletvekili Melike Basmacı, CHP MYK üyesi ve Ege Bölgesinde Örgütlenmeden Sorumlu üyesi Dr. Bedriye Gürkan, 25 dönem milletvekili Gülizar Biçer Karaca, il başkanı Teoman Sancar, eski başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ile ilçe teşkilatlarının kadın kolları başkanları ile delegeler katıldı.  Mevcut başkan Naşide Penez’in yeniden aday olmadığı  kongrede, il kadın kolları başkanlığı için Güzeyde Kaçar ile Sündüz Başsorgun  yarıştı.

denizli-chp-il-kadin-kollari-kongresi-ic-1

KAÇAR VE BAŞSORGUN YARIŞTI
CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı için Güzeyde Kaçar ve Sündüz Başsorgun ‘un aday olduğu kongrede. Divan başkanlığını yapan Milletvekili Melike Basmacı, kongrenin açılışındaki konuşmasında, TBMM’nde yaşanan sıkıntıları dile getirdi ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı bağımsız tavır sergilemediği gerekçesiyle CHP’li kadınlara şikâyet etti. Basmacı, “En insani ve insanların yaşamlarını sürdürebilmesi için verilen önergeler bile okunmadan reddediliyor” dedi.

denizli-chp-il-kadin-kollari-kongresi-ic

PM İÇİN TEKLİF GELMEDİ AMA ADAYIM
CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda 60 kişilik Parti Meclisi’ne aday olduğunu da açıklayan Basmacı, “Şu ana kadar teklif gelmedi ama ben doğal üyeyim. Eğer bir başka arkadaşımız aday ise de onu sonuna kadar desteklemeye hazırım” ifadesini kullandı.

denizli-chp-il-kadin-kollari-kongresi-ic-3

PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYABİLİRİZ
CHP MYK Üyesi ve Ege Bölgesi Örgütlenme Sorumlusu Dr. Bedriye Gürkan ise, partili kadınlara karamsarlığa kapılmamaları gerektiğini söyledi. Gürkan, “Bize geçmişimizden miras kalan yokluklar içinde, imkânsızlıklar içinde mucizeler yaratmaktır. Daha dün gibi, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İnönü’de Gazi Paşa’nın dediği gibi ilmin ve fennin bütün gelişmiş silahlarına karşı, var olduk ve başardık. Yedi düveli, yenmesini becerdik. Bugünde başarabiliriz sevgili arkadaşlar. Değişimin gücü, aydınlığın ateşi, özgürlüğün ışığı olan CHP ile başarabiliriz. Partimizi layık olduğu yere iktidara taşıyabiliriz” diye konuştu.

denizli-chp-il-kadin-kollari-kongresi-ic-2

PENEZ’E TEŞEKKÜR
Bu arada CHP İl Başkanı Teoman Sancar, kongrede yeniden aday olmayan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Naşide Penez’e çalışmalarından dolayı çiçek vererek teşekkür etti. Konuşmaların ardından kongre, faaliyet raporunun okunması

107 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ
Konuşmaların ardından, 292 delegenden 180’i sandık başına giderek yeni başkanını belirledi. Sündüz Başsorgun 107 oyla İl Kadın Kolları başkanı olurken, Güzeyde Kaçar 75 oy aldı.

İl kadın Kolları Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Ayşe Mutlu, Melet Akdemir, Hatice Arıcan, Nezaket Yalçınkaya, Fatma Demirtaş, Çiğdem  Ayyavuz, Nilgün Akay, Zeliha tunç, Güllü Güney, Emel Doğu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı