REKLAMI GEÇ

CHP’DE BÜYÜK YARIŞ

CHP’DE BÜYÜK YARIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli örgütünde delegeler yeni il başkanını belirlemek için sandığa gidiyor. Mevcut Başkan Sancar’ın aday olmadığı kongrede iki eski il başkanı yeniden sahalara dönerken, Azmi Ermiş sürpriz aday olarak öne çıktı.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2017 Cumartesi, 11:00

Denizli’de ilçe kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi yeni il başkanını belirmek üzere kongreye gitti. Üç adayın yarıştığı kongre EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Denizli’de başkan ve 24 üyeden oluşacak yeni yönetimi belirlemek üzere 630 delege sandığa gidecek.

DİVANA GENEL SEKRETER GEÇTİ
CHP Denizli il kongresinde ilk olarak divan oluşturuldu. Kongre için Denizli’de bulunan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır divan başkanlığına getirildi. Divanda Denizli SMMMO eski başkanı ve CHP eki milletvekili adayı Necdet Yılmaz da yer aldı.

BAŞKANLAR SAHAYA DÖNDÜ
CHP Denizli Örgütü’nde mevcut il başkanı Teoman Sancar’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler iki eski il başkanına çevrildi. Sancar’a görevi devreden Nuri Çavuşoğlu bir dönem dinlendikten sonra yeniden sahalara döndü ve il başkanlığı için delegelerden oy istedi.

İl başkanlığı görevinin ardından milletvekili seçilerek bir dönem parlementoda görev alan Ali Rıza Ertemur da yeniden sahalara dönen isimlerden biri oldu. Özellikle Pamukkale ilçesinde delegelerin önemli bölümünün desteğini arkasına alan Ertemur’a karşılık Çavuşoğlu’nun da Merkezefendi ilçesinde delegelerin desteğini aldığı biliniyor. Kongrenin sürpriz adayı ise Altı Nokta Körler Derneği Başkanlarından, Denizli’de hem sivil toplum hem de siyaset dünyasının yakından tanıdığı isimlerden biri olan Azmi Ermiş olarak öne çıktı. Kongreyi Denizli milletvekilli Kazım Arslan ve Melike Basmacı’nın yanı sıra Parti Meclisi üyesi Gülizar Biçer Karaca da takip etti.


İl başkan adaylarından Ali Rıza Ertemur partililere büyük bir jest yaparak Atatürk’ün ‘Nutuk’ adlı eserini dağıttı. Çalışma arkadaşları ile birlikte delegeleri kapıda karşılayan adaylar gün boyunca markaj yapmayı sürdürdü, ulaşabildiği kadar çok delegeye ulaşmaya çalıştı.

Gazetecilerin isteği üzerine üç il başkan adayı da el ele fotoğraf çektirdi.
Kongrede aday tanıtımı ve oylama işlemleri henüz başlamadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı