REKLAMI GEÇ

CHP’de muhaliflere tepki

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Vekili Ümit Dizdaroğlu, 250 CHP’li üyenin imzası ile yapılan basın açıklamasını çirkin ayak oyunları olarak niteledi ve açıklamaya imza atanların ruh sağlıklarının bozuk olduğunu ileri sürdü

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2007 Salı, 00:00

Ümit BİLGİÇ

CHP İl Başkan Vekili Ümit Dizdaroğlu, partide yaşanan gelişmeler ve dün 250 imzalı CHP üyelerinin bildirisi üzerine parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Oizdaroğlu, Dizdaroğlu, muhaliflerin sergilediği tavrın bir hesaplaşma niteliğinde olduğunu belirterek,“Bizler seçim akşamından bu yana birlik ve beraberliğin önemini vurguladık. CHP’nin örgüt sıkıntılarının dışarı yansımaması gerektiğini sorunların içimizde çözülmesi gerektiğini söyledik. Kararlı bir şekilde bizimle ilgili dayatmalara karşı tek vücut olup direndik” dedi.

Örgüt içinde birlik olduğunu buna karşın dışarıdan müdahalede bulunulduğunu da savunan Dizdaroğlu, “İnsanlar il başkanlığı makamına saygı duymalı. Ulu orta basın açıklamaları ile bir yerlere gelmeye çalışanların sağlıksız ruh yapısına sahip olduklarını düşünüyorum. Daha düne kadar birbirilerine hakaretler yağdıranlar ne oldu da bir araya geldiler?” ifadesini kullandı.

“Benim kendimle barışık olmadığım, ilçe başkanları ile kavga ettiğim, doğru değildir” diyen İl Başkanı Dizdaroğlu, “İlçe başkanları bu tür dedikodulardan rahatsız oldular. Benim yanımda olduklarını deklare ettiler.Buldan’da istifa ettiğini söyleyip yönetimde olmayan üç isim tespit ettik. Bunlar ilçe yönetimimiz ile birlikte resim çektirdiler gazetelerde çıktılar. İşte oynanan ayak oyunlarının en güzel göstergesidir bu. Ben kimsenin adamı değilim. Kimse benim üzerimde tahakküm kurma hakkına sahip değildir. Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal ile aramda bir sorun yaşanmadı. İlçe başkanı ve yönetimi ile hiçbir problemim yok. Açıklamasına onaylamıyorum. Ama bizim problemimiz yok.Heyecanlı bir yapısı vardır. Duygularını basınla paylaştı” diye konuştu.

Uzlaşma çağrısı

Kendisinin il başkan vekili olarak örgütün başı olduğunu yineleyen Dizdaroğlu, “İl Genel Meclisi üyelerimiz de bir basın açıklaması yaptı. Bir gün önce Abdullah Şavklı ve Hüsamettin Ersoy ile karşılaştık. Basın toplantısı yapacaklarını benimle paylaşmadılar. İl yönetimine bilgi vermeleri gerekiyordu. Bize söylemeyerek yanlış yaptılar. Oraya harcadıkları enerjiyi keşke seçim kazanmamız için harcasalardı” dedi.

Açıklamasındatüm İl Genel Meclisi üyelerini kastetmediğini söyleyen Dizdaroğlu, “Benim sözlerimi üzerine alınması gerekenler alındı. Ben tüm İGM üyelerini kastetmedim. Çalışanlar zaten üzerine alınmadı. Onlara sahip çıkmak Nevzat Deniz ya da Ahmet Orpak’a da kalmadı. Görüşlerine saygılıyım ama bizden toplantı talep etselerdi onları dinlerdik. Bunlar partiye zarar vermek adına yapılmış eylemler ve hareketlerdir. Partiye zarar vermeye çalışanlara bir daha karşılık vermeyeceğim. Bu sondur. Partilerine sahip çıksınlar. Sorunlarını bizimle paylaşsınlar. Uzlaşı ortamını önce içimizde sağlayalım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı