REKLAMI GEÇ

CHP’de tüzük kurultayı öncesi birlik mesajı

CHP’de tüzük kurultayı öncesi birlik mesajı

CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın da katıldığı toplantıda ilçe başkanları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tüzük kurultayı öncesi yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Ertemur, “Kurultayda tüm örgütlerin beklentilerinin karşılanacağı bir tüzük hazırlanması hedefleniyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2018 Pazartesi, 15:31

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, 9-10 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayı öncesi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın da katılımı ile basın toplantısı düzenledi.

CHP’de Doğa ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Gülizar Biçer Karaca, Milletvekili Kazım Arslan, ilçe başkanları ve partililerin de katıldığı il binasındaki toplantıda, kurultay öncesi yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

İlçe başkanlarının kendi örgütlerinin de görüşlerini alarak bu toplantıya davet edildiğini belirten Ertemur, 23 Şubat’a kadar değerlendirme toplantılarını sürdüreceklerini kaydetti.

“KURULTAY TARİHİ BİR FIRSAT”
Son derece demokratik ve toplum tarafından yakından takip edilen bir kurultayı geride bıraktıklarını belirten Ertemur, “Kurultay sonrasında PM üyemiz Gülizar Biçer Karaca genel başkan yardımcısı olarak Denizli’ye hediye edildi. Bu Denizli örgütü adına çok önemli bir gelişme. Bu, Denizli’nin genel merkez ve genel başkanımız tarafından ne kadar önemsendiğinin bir göstergesi. Şimdi 9-10 Mart’taki tüzük kurultayımıza odaklanıyoruz. Bugün ilçe başkanlarımız kendi örgütlerinin de düşüncelerini alarak buraya geldiler. 23 Şubat’a kadar değerlendirme toplantıları yaparak tabanımızın ne düşüncelerini netleştireceğiz. Tabanın nasıl bir tüzük istediğini tartışacağız. 2019 seçimlerine giderken tüzük değişikliğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü milletvekili ve belediye başkanlarımızı nasıl belirleyeceğimizi örgüt tabanının da düşünceleriyle belirleyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi için tüzük değişikliği tarihi bir fırsat. Halka dokunan, beklentileri karşılayabilecek bir tüzük değişikliği ile seçimlere gitmek zorunlu hale gelmiştir” dedi.

KESKİN’E SAHİP ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin’e destek veren Ertemur, “Değerli büyüğümüz, partimizin ileri gelen isimlerinden Adnan Keskin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten açılan davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Denizli’deki Asliye Hukuk Mahkemesi beraat kararı vermişti. Ama ne olduysa Aydın Bölge Mahkemesi böyle bir ceza verdi. Bu şekilde birilerini susturmaya çalışabilirsiniz, korku yaratabilirsiniz. Ama ne Adnan Keskin’i ne de bir CHP’liyi, vereceğiniz ceza ne olursa olsun asla susturamazsınız. Burada Adnan Keskin’in yalnız olmadığını hatırlatmak istiyorum” dedi.

KARACA’DAN İL ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR
CHP Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne yeniden seçilen, Doğa ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Gülizar Biçer Karaca ise öncelikle Denizli il örgütüne teşekkür etti.

Karaca, “Genel merkezimizin bana verdiği görevin ardından desteğini esirgemeyen Denizli örgütümüze teşekkür ediyorum. Bana verilen görev örgütlü çalışmamızın bir eseridir. Bu görev bana değil Denizli il örgütüne verilmiş bir görevdir. 2019’daki yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi iktidara ne kadar yakın olduğumuz yönündeki çalışmalar sonucu Denizli örgütümüze verilmiş bir makamdır. Tüzük konusunda hemen herkes, ‘niye bir ay içerisinde’ diye bir soru ortaya çıkıyor. Ancak yaklaşık 1.5 yıl önce genel merkezimiz tarafından tüm örgütlerimize görüş ve önerilerin alınması yönünde geniş bir çalışma başlatıldı. Geçtiğimiz PM döneminde bir tüzük kurultayı gerçekleştirilecekti. Ancak bu çalışmalar yapılırken 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi oldu. Bu nedenle biraz ertelenmiş bir tüzük kurultayı olacak. Şimdi örgütümüzün düşünce ve isteklerini de güncelleyerek tüzüğümüzü belirleyeceğiz. Daha demokratik, özgürlükçü ve barış hedefleyen bir iktidarı hedefleyen bir tüzük yazılımı gerçekleştirilecek. Ve Cumhuriyet Halk Partisi bu yeni tüzükle birlikte ülkemizin kaderini belirleyecek olan 2019 seçimlerine girecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı