REKLAMI GEÇ

CHP’DEN ‘AKİLLER’E SERT YANIT

CHP’DEN ‘AKİLLER’E SERT YANIT

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, Ankara’da yapılan CHP İl Başkanları Toplantısı’ndan dönüşünde, bazı gazetelerde, kendisini ‘partinin akilleri’ diye tanımlayan kişilerin yaptığı açıklamalara sert yanıt verdi.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2010 Çarşamba, 16:22

Ankara’da, 18 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen CHP İl Başkanları Toplantısı’na, CHP Denizli İl Örgütü adına, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç katıldı. Zafer Gönenç, toplantıya gitmeden önce geçtiğimiz hafta boyunca, CHP İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kurultay delegeleri, belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile bir dizi toplantı yapılarak, genel başkanın istifası ve bundan sonraki sürece ilişkin görüş ve önerilerinin alındığını söyledi. Gönenç, parti disiplini gereği, bu toplantıların ve yapılan görüşmelerin, kamuoyuna açıklanmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’na her koşulda sonuna kadar destek
Gönenç, 18 Mayıs’ta Ankara’da yapılan CHP İl Başkanları Toplantısı’na gitmeden önce, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıkladığı gün, partinin seçilmiş ilçe başkanları, kurultay delegeleri ve belediye başkanlarının görüşlerinin alındığını söyledi. Gönenç, “Denizli örgütünün yetkili kurullarının istisnasız aldığı karar şudur; Sayın Deniz Baykal yeniden genel başkanlığa aday olmamalı, Denizli örgütü onu tekrar göreve çağırmamalı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı her koşulda sonuna kadar desteklenmelidir.”

Ankara’da kararı iletti
Gönenç, bu kararı, Ankara’ya taşıdığını ve Ankara’da yapılan ve Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi’nin başkanlık ettiği toplantıda yaptığı konuşmada, MYK üyelerine ve il başkanlarına bildirdiğini belirterek, “Toplantı öncesi kamuoyuna CHP Denizli İl Örgütü’nün görüşü kısaca kamuoyuna açıklanmıştır. İl başkanları toplantısında alınan karar, Denizli örgütünün ve tüm halkımızın isteği doğrultusunda çıkmıştır. Denizli örgütü bundan son derece mutlu ve umutludur” dedi.

“Basında yer almasa da biz toplantı yaptık”
Gönenç, Ankara’ya gitmeden önce, CHP İl Başkanlığı olarak, bu konuda görüş bildiren tüm partililerin, partili sivil toplum yöneticilerinin görüş ve önerilerini de dinlediklerini belirterek, “Karar oluştururken fikrini açıklayan herkes dinlenmiş, ancak karar partinin yetkili ve seçilmiş kurulları ile oluşturulmuştur. Partide yapılan hazırlık çalışmaların yerel basında yer almaması, bu çalışmaların ve toplantıların yapılmadığı anlamına gelmez. Aksine örgüt içi çalışmaların ve toplantıların olması gerektiği gibi, sonuçlanmadan kamuoyuyla duyurulmamasındandır” dedi.

“Karar, akillerin değil, seçilmiş organlarındır”
Gönenç, Ankara’dan döndüklerinde, bazı gazetelerde, kendilerini ‘partinin akilleri’ olarak niteleyen partililerin ve eski yöneticilerin, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri ve kararlarını il başkanlığına tebliğ ettiklerine dair haberler gördüklerini ifade etti. Gönenç, “Sayın Kazım Arslan ve arkadaşları il başkanını ziyaret ederek, ‘Sayın Deniz Baykal’ın yeniden aday olmaması ve yeni bir aday bulunması’ yolunda görüş bildirmişlerdir. Her partiliye gösterilen ilgi gösterilerek görüşleri dinlenmiştir. Ancak il başkanlığına tebliğ edilmiş bir karar yoktur. İl başkanlığına böyle bir tebligat yapmak kendini akil de saysa kimsenin haddine düşmez. CHP’nin seçilmiş organları vardır. Bu konuda son söz ve karar onlara aittir” dedi.

Uyarı yapılacak
Gönenç, “Öte yandan bu arkadaşların Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığının desteklenmesini istedikleri de koca bir yalandır. Çünkü o saatte Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını açıklamamıştır bile. Hiç kimse kendini seçilmiş örgütün üzerinde sanmasın. Hiç kimse selden kütük kapmaya çalışmasın. Örgüt görevinin başındadır ve görevinin gereklerini yerine getirmektedir. Parti içi tartışmaları parti binası dışında, partiden habersiz yapmak, sonra da bunu basına duyurmak partililikle bağdaşmaz. Partiye ve örgüte saygı, partinin en temel disiplin kuralıdır. Partinin kuralları bu arkadaşlara hatırlatılacak ve kendilerine gerekli uyarı yapılacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı