REKLAMI GEÇ

CHP’den AKP mitingine tepki

AKP’nin Başbakanlı mitingi CHP’nin tepkilerinin hedefi oldu. Miting için özel halk otobüslerinin ücretsiz çalıştığını ve belediyenin afişler için aşırı derecede para harcadığını iddia eden CHP İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi aşırı derecede masraf yaptığı gerekçesiyle kınadı.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2007 Perşembe, 00:00

Salı günü ilimize gelen Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli AKP Teşkilatı ve Denizli Belediyesi tarafından görkemli bir organizasyon ile karşılandı.. İlk olarak İstasyon kavşağındaki toplu açılış törenine katılan ve burada toplu açılış törenini gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra yine özenerek hazırlanan miting alanında 20 bine yakın Denizliliye seslendi. Başbakan için yapılan bu harcamalara ilk tepki Cumhuriyet Halk Partisinden geldi.CHP İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu düzenlediği basın toplantısı ile AKP’nin yaptığı masrafları kınadı.

Miting için aşırı derecede masraf yapıldığını ve Denizli Belediyesi’nin de yanlış uygulamalarda bulunduğunu öne süren CHP İl Başkanı Dizdaroğlu, “Başbakan’ın mitinginde Denizli Belediyesi aşırı derecede masraf yapmıştır. Bunlar da gözler önünde. Herkes gördü. AKP İl Yöneticisi olan ve Denizli Halk Otobüsleri işletmesinin sahibi olan kişi otobüsleri ücretsiz yaparak halkı miting alanına toplamıştır. Şirketin gerekçesi ise Başbakan’ın Denizli’ye yaptığı yatırımlar gösterilmiştir. Halkımız şunu bilmelidir ki şu andaki otobüs yetkilisi firma Denizlili minibüsçülerimiz ile mahkemeliktir. Denizli Belediyesi’nin zorlamaları ile Denizli Şoförler Odasından alınan ve AKP İl Yöneticisi olan kişiye ihale yapmadan verilmesi AKP’nin nasıl bir yol izlediğini gözler önüne sermektedir. Şu anda firma ile Denizli hat minibüsçüleri arasında mahkemeye taşınan bir olay vardır. Denizli Belediye Başkanı da Denizli Belediyesinin tüm yetkilerini kullanarak mitinge katkı sağlamış ve hiçbir masraftan kaçınmamıştır. Bu milletin parasına yazık”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı