REKLAMI GEÇ

CHP’den Hürriyet Ortaokulu tepkisi

CHP’den Hürriyet Ortaokulu tepkisi

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, işadamı Derya Baltalı tarafından eğitime 2 milyon lira bağışlanmasına teşekkür ederken, bu bağış karşılığında Hürriyet Ortaokulu’na Münevver-Nafiz Dirlik ismi verilmesini eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2015 Salı, 13:59

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, yaptığı açıklamada, kent kimliği ve dokusu ile özdeş olan okul isimlerinin değiştirilmesi doğru bulmadıklarını belirtti.

Baltalı Ailesi’ni eğitime yapmış olduğu 2 milyon lira bağıştan dolayı kutlayan ve eğitime katkıda bulunan hayırseverleri şükranla andığını ifade eden Demirci, “Hürriyet okulunun adı 2 milyon liraya Münevver ve Nafiz Dirlik Ortaokulu olarak değiştiriliyor. Bu da buradan mezun binlerce Denizlili hemşehrimizin, Hürriyet İlkokulu ile ilgili çocukluk,öğrencilik anılarının yok olması anlamına gelir ki; çok üzücü ve acıdır.Keşke yeni yapılacak bir okula bu isim verilseydi,ayrıca isminin Hürriyet olan bir okul için bu tasarrufta bulunulmasaydı” dedi.

Aynı uygulamanın Cumhuriyet Lisesi, Gazi İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu için yapılmamasını dileyen Demirci, “böyle bir tasarrufta bulunulursa bilinç altında yatan başka bir niyet olduğunu düşünmek gerekir ki, o zaman durum zannettiğimizden daha acı ve üzücü olur” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı