REKLAMI GEÇ

CHP’den yolsuzluk protestosu

CHP’den yolsuzluk protestosu

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Örgütü, Denizli Adiye Binası’na “Adaletin Kara Günü” yazılı siyah çelenk koyarak, 17 ve 25 Aralık soruşturmaları hakkında takipsizlik kararı verilmesini protesto etti. CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Savcılarla kendilerini aklayabilirler ancak vicdanlarda aklanamayacaklar” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2014 Pazartesi, 12:34

CHP İl Örgütü, 81 ilde olduğu gibi Denizli’de de Adliye Binası önüne siyah çelenk koyarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 17 ve 25 Aralık’ta başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarında aralarında bakanlar ve çocuklarının da bulunduğu 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vermesini protesto etti.

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ile çok sayıda partili Adliye Binası girişinde bir araya gelerek Adalet Çağrısı’nda bulundu.

“VİCDANLARDA AKLANAMAYACAKLAR”
CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu burada yaptığı basın açıklamasında, “Yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet kanıksatılmaya çalışılıyor. Yargının üzerinde baskı kuran iktidar, somut deliller ortada olmasına rağmen, hiçbir şey yokmuş gibi, dava dosyasını sıfırlatıyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. Biz bu haftayı Adaletin Kara Günü ilan ediyoruz. Buna sessiz kalmayacağız. Yolsuzlukla özdeşleşmiş olan AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel kurul ve savcılarla kendini aklayabilir ancak, vicdanlarda aklanamayacaktır” dedi.

İl Başkanı Çavuşoğlu’nun açıklamanın ardından Adalet Sarayı binası önüne siyah çelenk koyan CHP’liler oturma eylemi gerçekleştirdi. CHP’liler alkışlarla kararı protesto ederek dağıldı.

Yorumlar

bahattin demir   -  Bağlantı 20 Ekim 2014, 18:17

Arap arapa kara demiş. Kör köre cırt demiş. Tencere dibin kara seninki benden kara. Bu sözleri atalarımız sanki bunlar için söylemiş.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı