REKLAMI GEÇ

CHP’li Arslan: Değişmediler

CHP’li Arslan: Değişmediler

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 15 Temmuz’un ardından AK Parti kadrolarının gerçekte hiçbir özeleştiriye gitmediğini ve 14 yıldır toplumu ayrıştıran tutumunu sürdürdüğünü iddia etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2016 Salı, 17:20

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi iktidarın 14 yıldan bu yana sürekli gerçek amacını gizleyen ve bunu farklı şekillerde kamuoyuna yansıtan davranış sergilediğini, söylem ve uygulamalarının halkın geniş bir kesiminde anlaşılamadığını, oy tercihinin değişmemesi nedeniyle de bugünlere gelindiğini kaydetti.

“Yaşadığımız günler iyi günler değildir. Ülkemizde barış ve huzur hakim iken, bugün barışın ve huzurun bozulduğu karmaşık ve kaotik bir döneme girilmiştir” diyen Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

“Böyle giderse, iktidar-muhalefet işbirliği sağlanamazsa, her şeyi ben bilirim, ne istersem onu yaparım demeye devam ederse, KHK’lar ile devleti yeniden kendine göre şekillendirmeye kalkar, halkın menfaatine olmayan birçok kanunları muhalefetin ısrarlı karşı koymasına rağmen tekrar tekrar meclise getirerek torba yasalarıyla çıkarmaya devam ederse, bu iktidar ülkemizin bozuk düzenini düzeltemez.”

Yaşananlara rağmen iktidarın kendi ideolojisi doğrultusunda uygulamalara devam ettiğini öne süren Arslan, “15 Temmuz’da FETO’cuların darbe girişimi ile zora düşen ve ne yapacağını şaşıran iktidar, hemen demokrasiye,, Cumhuriyet ve Atatürkçülüğe sarıldı. Konuşmalarda demokrasiden, parlementer sistemden, Cumhuriyetimizden ve Atatürkçülük’ten bahsediyorlar. Atamızın resimlerini başta AKP Genel Merkezi olmak üzere, AKP’li belediyelere, il binalarına astılar. Bu şekilde yapmalarına bir diyeceğimiz yok, hatta memnun olduk. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden zaman geçtikçe, AKP il binalarından Atatürk resimlerinin indirilmeye başladığını göreceksiniz. Atamızın veciz sözü olan ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünün kırptılar. Sanki AKP belediyelerinin telifli sözü gibi ‘Hakimiyet Milletindir’ afişleri bastırdılar. Altına da Denizli Büyükşehir Belediyesi gibi, afişleri yazdıran ve astıran belediyelerin isimlerini yazdılar. Devletin ve milletin parasıyla yaptırılıp asılan bu afişleri, neden aslına uygun bir şekilde, Atamızın isminin ve imzasını yazdırıp asmazsınız?” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı