REKLAMI GEÇ

CHP’nin Denizli’de İYİ Parti’yi destekleyeceği iddiası rapora da girdi

CHP’nin Denizli’de İYİ Parti’yi destekleyeceği iddiası rapora da girdi

Siyasi kulisleri bir süredir meşgul eden ve geçtiğimiz hafta denizlihaber.com tarafından gündeme getirilen “CHP Denizli’de aday çıkarmayıp, İYİ Parti’yi destekleyecebileceği” iddiasıyla ilgili somut bir gelişme yaşandı. CHP’li Tezcan ile İYİ Partili Aydın arasındaki teknik görüşmeler tamamlandı, rapor Kılıçdaroğlu’na sunuldu. Raporda, CHP’nin Denizli’de aday çıkarmayıp, İYİ Parti’yi destekleyebileceği görüşü de yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2018 Pazartesi, 18:08

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde CHP ile İYİ Parti arasında başlayan işbirliği görüşmelerinde somut adımlar atılmaya başlandı.

Hürriyet’in haberine göre CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın arasında yerel seçimde işbirliğine yönelik 13 Kasım’da başlayan teknik görüşmeler tamamlandı. Tezcan’ın hazırladığı iki klasörlük raporda, içinde büyükşehirlerin de bulunduğu işbirliği yapılabilecek 51 il ile ilgili olarak da kapsamlı analizler yer aldı.

CHP’li Bülent Tezcan, İYİ Parti’yle yapılan teknik çalışmalarla ilgili raporunu tamamlayarak iki klasör halinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu.

Tezcan’ın raporunda 81 il ve bağlı ilçelerle beldelerde seçmen eğilimleri ve aday belirleme üzerine genel bir fotoğrafa yer verdiği öğrenildi. Raporda, aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu işbirliği yapılabilecek 51 il ile ilgili olarak da kapsamlı analizler yer aldı. Hangi partinin hangi ilde güçlü olduğu ve orada kimin aday çıkartması gerektiği gibi bilgilerin, anket sonuçları ve alan araştırmalarına dayanarak anlatıldığı raporda, ortak bağımsız adayın desteklenmesi görüşüne yer verilmedi. İşbirliği içindeki bir partinin aday gösterdiği yerde, diğer partinin aday göstermemesi gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, Manisa ve Denizli gibi büyükşehirlerde CHP’nin aday çıkartmayarak, İYİ Parti’yi destekleyebileceği görüşü de raporda yer aldı.

BİR SÜREDİR KULİSLERDE KONUŞULUYORDU
CHP ile İYİ Parti arasındaki işbirliği görüşmelerinde Denizli’nin kritik rol oynadığı bir süredir siyasi kulislerde yüksek sesle dile getiriliyordu. İYİ Parti’nin Ankara’da aday çıkarmayarak CHP’yi desteklemesi karşılığında, CHP’nin de Denizli’de aday çıkarmayacağı ve İYİ Parti adayına destek vereceği konuşuluyordu.

CHP’nin en yetkili isimlerinden biri olan Bülent Tezcan’ın İYİ Partili Koray Aydın ile birlikte hazırladığı rapor, bu iddiaların kanıtı niteliğinde.

Yorumlar

ibram   -  Bağlantı 4 Aralık 2018, 00:13

hiç chpde aday kalmamışmı bülent tezcanda kim oluyormuş denizlimizden ona ne denizliden accık ırakda oynasın bülent denen başka partinin ekmegine yag sürüyor kemaL k.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı