REKLAMI GEÇ

CHP’li Dizdaroğlu’ndan öz eleştiri

Genel Seçimlerle ilgili değerlendirme CHP İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu’ndan geldi. Türkiye’de siyasette her zaman istenilenlerin olmadığını söyleyen Dizdaroğlu, “Halkın beklentileriyle, politikadaki beklentiler bir arada yürümüyor. Demek ki Ak Parti kendi icraatlarını daha iyi anlatabilmiş. Bizler de bir yerlerde eksiklikler yapmışız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2007 Pazartesi, 00:00

Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte hem ülke genelinde hem Denizli’de şanssızlık yaşayan CHP’de İl Başkanı Ümit Dizdaroğlu, seçim sonuçları hakkında değerlendirme yaptı. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dizdaroğlu, herkesin bu seçimden ders çıkarması gerektiğini söyledi.

Dizdaroğlu, “Bu tabloda önemli olan siyaset yapan insanların siyasetini doğru çizgiler üzerinde götürmeye çalışmasıdır. Bunu biz siyasi partilerde görev yapan arkadaşların soğukkanlılıkla yerine getirmesi gerekiyor. Biz iktidara hem programlarımızla hem de kadromuzla çok iyi hazırladığımızı düşünüyorduk. Ama Türkiye’de siyasette her zaman istenilenler olmuyor. Halkın beklentileriyle, politikadaki beklentiler bir arada yürümüyor. Demek ki Ak Parti kendi icraatlarını daha iyi anlatabilmiş. Bizler de bir yerlerde eksiklikler yapmışız. Ama biz CHP olarak sağlam bir örgütüz. Her zaman diğer siyasi partilerden çok daha diri, çok daha sağlam duran bir siyasi partiyiz” dedi.

Bazı şeyleri çok net göremediklerini söyleyen Dizdaroğlu, artık insanların birbirlerinde suç aramaması gerektiğini kaydetti. Dizdaroğlu, “Denizli’deki çalışmalarımıza bakıldığında Hasan Erçelebi ile çok uyumlu bir çalışma gösterdik. Ama Cumhuriyet mitingleriyle başladığını düşündüğümüz bu sinerjinin, gerçekten DSP ve CHP’nin seçim ittifakı yapmasıyla çok daha iyi ivme kazanacağını düşünmüştük. Ama bu düşüncenin neler getirip neler götürdüğü konusunda yorum yapmanın henüz zamanı olmadığını düşünüyorum. Bazı şeyleri çok net görmüyoruz. Ama yinede artık insanların birbirlerinde suç aramaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu konuda bir problem varsa bu konuda çözme noktasında birlikte olma zamanının bu olduğunu göstermemiz lazım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı