REKLAMI GEÇ

CHP’li gençlerden kadına şiddet protestosu

CHP’li gençlerden kadına şiddet protestosu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezefendi İlçe Örgütü Gençlik Kolları, parti binası önünde yaptıkları basın açıklamasında kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüzleri protesto etti. Son zamanlarda kadına yönelik şiddetteki artışı dikkat çemen partili gençler, “Kadınlar artık susmayacak” diye haykırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2016 Cumartesi, 19:04

CHP Merkezefendi İlçe Örgütü Gençlik Kolları üyeleri, parti binası önünde basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Sedat Demirci ile partilinin kadın üyeleri ve belediye meclis üyelerinin de katılarak destek verdiği basın açıklamasında gençler, “Olmaz de, dur de kadına şiddeti engelle” yazılı pankart açarak, son zamanlarda kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz olaylarındaki artışa dikkat çekti.

denizli-chp-merkezefendi-genclik-kollari-ic

Açıklamayı Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu yaptı. Odabaşıoğlu, “Ülkemizde her geçen gün kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve baskı artmaktadır. Kadınlara karşı yapılan şiddet, taciz ve suç unsuru teşkil edecek her türlü eyleme karşı yargı caydırıcı cezalar vermediği sürece veya mevcut zihniyet değişmediği, medenileştirmediği sürece artış göstermeye devam edecektir. 2002 yılında 66 olan kadın cinayeti sayısı günümüzde 7.000 ve üzerine çıkmıştır. AKP’nin 14 yıllık bilançosu kadınlarımızı yok etmiştir. Ne yazık ki bu cinayetlerin tek ortak özelliği vardır. Cinayete uğrayan tüm kadınlarımızın katili erkek olmasıdır. Kadına yönelik şiddet baskı, zulüm, taciz ve tecavüz günümüzde her 100 kadından 98’inin başına gelmektedir” dedi.

İstanbul’da halk otobüsünde şort giydiği için tekmelenen hemşireyi hatırlatan Odabaşıoğlu, “Bu olaydan daha vahim olmak üzere otobüste otobüs şoförü dahil, bu olaya kimse müdahale etmemiştir. Yapılan vahşicedir. Cehaletin ta kendisidir. Eğitimsizlik, bilgisizliktir. Yapan kadar susan da suçludur. O otobüste olayı gören herkesin vicdanı en ağır şekilde yargılanmayı başlatacaktır. Asıl komedi olaydan sonra başlamaktır. Zanlı serbest bırakılmış, kandırıldık dedikleri olayların savcıları olanlar bu olayın savcısı olamamış, üstüne üstelik ‘zihniyetleri hoşuna gitmiyorsa mırıldanırsın saldırmak ne’, demişlerdir. Hani bu ülkede demokrasi vardı? Ne oldu demokrasi için tutulan nöbetler? Hani özgürlük vardı? İktidar kadına yönelik alanda sınıfta kalmış, itibarını yitirmiştir” dedi.

CHP gençliği olarak her türlü şiddetin karşısında olduklarını vurgulayan Başkan Odabaşıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kadınlara yönelik şiddet ister kamusal, ister özel hayatta olsun, her türlü eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlüğe engel olma dahil olmak üzere, kadınlarımıza karşı yapılan fiziksel, cinsel, psikolojik zarar veya acı verme sonucu doğuran cinsiyete dayalı her türlü şiddet eyleminin karşısındayız. Çünkü bizler bu toprakları kadınlarımıza ilk defa seçme seçilme hakkı tanıyan, kadınlarımızın yerlerde değil yükseklerde olması gerektiğini söyleyen, başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün yurttaşlarıyız.“

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı