REKLAMI GEÇ

CHP’li Gönenç “Sivas’ın arkasındaki kirli ellere de uzansanıza!”

CHP’li Gönenç “Sivas’ın arkasındaki kirli ellere de uzansanıza!”

2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta yapılan saldırının üzerinden tam 17 yıl geçti. Sivas katliamının 17. yılında açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zafer Gönenç, hükümete seslenerek “Sivas’ın arkasındaki kirli ellere de uzansanıza!” dedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2010 Perşembe, 17:22

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında 35 aydının şeriat güçleri tarafından katledilmesinin üzerinden tam 17 yıl geçti. Türkiye gündemine bomba gibi düşen saldırıda hayatını kaybedenlerin kimler tarafından öldürüldüklerinin sır perdesi ise halen aralanamadı.

Sivas katliamıyla ilgili olarak açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, “2 Temmuz l993’te şeriat yanlısı gerici-faşist güçlerin, kitleleri örgütleyerek gerçekleştirdikleri Sivas katliamının üzerinden 17 yıl geçti. Ancak bizler, o gün Madımak Oteli’ni ateşe veren gerici ellerin “Şeriat isteriz” “Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak” sloganlarını unutmadık! İçlerinde bir ülkenin en önemli yazarlarının, şairlerinin, ozanlarının, araştırmacılarının, tiyatrocularının, karikatüristlerinin bulunduğu 35 yurtsever aydınımızın diri diri yakılarak katledildiğini unutmadık! Asım Bezircileri, Nesimi Çimenleri, Muhlis Akarsuları, Metin Altıokları ve Hasret Gültekin’leri katledip aralarında Aziz Nesin’in de bulunduğu 51 kişiyi yaralayan bu zihniyetin hedefinde 35 candan öte laik Cumhuriyet’in, demokrasinin ve hukuk devletinin yattığı aşikardır! Burada amaç, rafa kaldırılan ve emperyalist batının hala unutamadığı Sevr Antlaşması’nın yeniden hayata geçirilmesi için Alevi-Sünni, Kürt-Türk gibi mezhep ve ırk ayrılıklarını körüklemek, kardeşi kardeşe kırdırtmaktı” dedi.

“AKP Sivas için ne yaptı!”
AKP hükümetinin göreve geldiğini günden bu yana Sivas katliamı konusunda ne yaptığını da soran CHP’li Gönenç, “ Sivas katliamı davası da hukuki bir skandala dönüştü. Dava çeşitli aşamalardan geçmiş gözaltına alınan 190 kişiden 124’ü tutuklanmış 16 Haziran 2000’de sonuçlanmıştı. Davaya bakan DGM “İnsanlık tarihinde şimdiye kadar din adına işlenen böyle bir vahşet görülmemiştir” diyerek tutuklu sanıklardan 33’ünü idam cezasına çarptırdı, ancak 2002’de hükümetçe idam cezası kaldırıldığı için idam cezaları müebbete çevrildi! Peki 2003’te AKP göreve gelince Sivas Davası için ne yaptı? AKP hükümeti meclise getirdiği “Topluma kazandırma Yasa Tasarısı” ile Sivas sanıklarını da tahliye etmeğe kalktı! Olmayınca hükümlüler Adalet Bakanlığınca Sivas Cezaevi’nde yeniden toplandı. Orada hukuk dışı yollarla saltanat sürüyorlar. Yurtdışına kaçan ve Almanya’da serbestçe yaşayanlar ise Türkiye’ye hala getirilmemişti Ergenekon adı altında yürütülen soruşturmalar ve açılan davalar için her fırsatta “Arkasındayız. Türkiye’nin üzerindeki karanlık ellerden hesap soruyoruz, soracağız” diyen AKP, bu ülke için canını dişine takmış, ömrünü adamış onlarca devlet adamı hapishanelere atılırken ortaya koyduğu kararlı duruşunu niçin Sivas’ın arkasındaki güçler için sergileyemiyor?” dedi.

Öte yandan İşçi Partisi İl Başkanı Mustafa Güleç ve ÖDP İl Başkanı İsmet Çelebioğlu’da yaptıkları yazılı açıklamalarla Sivas katliamının 17. yılında 35 aydını andı ve yaşanan olayı kınadıklarını belirttiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı